Vojvoda Nikola Skobaljić u prirodnoj veličini od danas krasi Vučje

Vojvodu Nikolu Skobaljića u prirodnoj veličini u kamenu naslikao je umetnik Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja i poklonio je Domu kutlure u Vučju i svim meštanima ove varošice.

“Moja slikarska misija da ovekovečim istoriju mog mesta Vučja koje je prepoznatljivo po kanjonu neka bude prepoznatljivo i po vojvodi Nikoli Skobaljiću, neka se Vučje ponosi, narod Porečja i grada Leskovca – kazao je ovom prilikom Bata iz Vučja dodavši da je ovo ispunjenje obećanja koje je dato prilikom prikazivanja filma “Kamen drevnog snevača”.

Predsednik Goran Cvetanović, istakao je ovom prilikom da duguje veliku zahvalnost ovom umetniku koji je prepoznat ne samo u zemlji nego i šire.

“Vaš rad je poznat i prepoznat kao u Srbiji tako i u regionu, van granica naše zemlje, a samog Nikole Skobaljića se sećamo sa mnogo odvažnosti, sećamo se svetlih dela i velikih žrtava koje su naši preci prineli da bismo se danas Srbima zvali, srpskim jezikom govorili i našom istorijom se ponosili – kazao je Cvetanović.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *