Početna / DRUŠTVO / Vojska ojačana i odlučna da brani slobodu i celovitost Srbije

Vojska ojačana i odlučna da brani slobodu i celovitost Srbije

Treći Centar za obuku u Kasarani “Vojvoda Petar Bojović“, uspešno privodi kraju još jednu godinu, a ova je bila specifična i po tome što se sa njom navršavaju dve decenije od Nato agresije. Svi zadaci su ispunjeni, a Vojska ojačana u nameri da još odlučnije i spremnije brani slobodu i celovitost Srbije, ocenjeno je na svečanosti.

Ono što je za moćne i bogate bila greška, za nas je zločin, u kome su izgubljeni životi vojnika i civila, uništeni objekti i infrastruktura, a država zaustavljena za čitavu jednu deceniju, ocenio je pukovnik Siniša Nikolić. Nastavljajući tradiciju herojske 549. Motorizovane brigade, koja se prva našla na braniku otadžbine, 3. Centar za obuku, obeležavajući neslavnu godišnjicu, porodicama poginulih i ranjenim pripadnicima Vojske, za junaštvo se odužio dodelom otadžbinskih plaketa i medalja. Njihova dela i žrtve, ojačale su nas da radimo još bolje i kvalitetnije, kadrovski se  podmladjujemo, tehnološki opremamo i patriotski motivišemo za sve sa čim bi Vojska Srbije mogla u budućnosti da se suoči:

„Osnovni zadatak koji jedinica realizuje-obuka vojnika na služenju vojnog roka, obavili smo uspešno. U toku ove godine, u četiri uputna roka, obučili smo više od 500 vojnika.  Takodje, obavili smo i obuku lica iz rezervnog sastava, pripadnika Jablaničke brigade,čiju osnovu u miru predstavlja 3. Centar za obuku. Najveći broj stručnih edukacija, koje smo organizovali, ocenjen je kao vrlo uspešan. Na gadjanjima smo postigli vrlo dobre rezultate. U 25 marševa, prepešačeno je više od 300 kilometara teritorije Jablaničkog o kruga. Motornim vozilima, prešli smo preko 200.000 kilometara i prevezli  7.000 lica i 700 tona tereta, bez saobraćajnih prekršaja.

Redovno su realizovane aktivnosti u sadejstvu sa organizacijama civilnog društva, poput “Lekara na selu“, “Otvorenih vrata“, “Dana Centra“ , dodao je pukovnik Nikolić i napomenuo da 3. Centar za obuku  odlično saradjuje sa svim jedinicama lokalne samouprave, Policijskom upravom, školama, medijima.

Za iskazane rezultate u radu i posvećenost obavljanju zadataka, pojedini pripadnici i vojni nameštenici dobili su knjige i zahvalnice, a posebno priznanje pripalo je Opštini Lebane.

Pogledaj takodje

Tim iz Leskovca ušao u finale projekta Svetionik znanja

Na ovogodišnjem Svetioniku znanja koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, tim koji dolazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *