Vlasotinčani uskoro dobijaju novi most preko Južne Morave

Foto:FB/Privatna arhiva

Most na ulazu u Vlasotince preko Južne Morave predstavlja značajan infrastrukturni projekat, čija će izgradnja krenuti uskoro, premda je potpisan je ugovor o izradi projekta za rušenje i konstrukciju novog mosta preko reke Južne Morave na deonici državnog puta prvog B reda koja povezuje Vlasotince i Leskovac.

“Glavni izvršitelj ovog posla je kompanija Mostprojekt Beograd, u saradnji sa Mv putprojektom, Geomehanikom, Trafik designom, Birom za geodeziju i Urbo integrom. Vrednost izrade projektne dokumentacije iznosi 33.500.000,00 dinara bez PDV-a – navodi na svom facebook profilu zemenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Ovaj most će biti ključni deo regionalne saobraćajnice, omogućavajući lakši i brži prelazak preko reke za stanovnike Vlasotinca i okolnih naselja. Izgradnjom mosta, očekuje se poboljšanje povezanosti i mobilnosti u regionu. Takođe, most će doprineti i većoj sigurnosti u saobraćaju, smanjujući gužve i rizik od nezgoda na postojećim alternativnim putevima. Ovaj projekat predstavlja važan korak ka unapređenju infrastrukture i životnog standarda lokalnog stanovništva.

Check Also

Počela prijava za besplatne udžbenike

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije nastavlja svoju podršku obrazovanju obezbeđujući besplatne udžbenike i druga nastavna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *