hotel bell

Vladika niški Arsenije obišao oslikanu crkvu u Kruševici

Vladika niški Arsenije, sa sveštenstvom vlasotinačke crkve i predsendikom Privremenog organa Bratislavom Petrovićem, obišao je danas crkvu Svetog arhangela Gavrila u Kruševici, u kojoj su završeni radovi na oslikavanju hrama.

-Drugi put sam u ovoj svetinji. Bio sam kada su započeti radovi na živopisanju hrama, a danas sam došao da vidim kako izgledaju završeni radovi i srce mi je puno. Blagodarni smo najpre Bogu, blagoradni smo lokalnoj samoupravi, odnosno opštini Vlasotince na nesebičnoj pomoći, blagoradni smo svim dobrim ljudima i sveštenstvu koje je uložilo napor da sve svetinje ovoga kraja žive i budu na ponos našoj svetoj crkvi – rekao je vladika Arsenije.

Vlasotinački namesnik otac Nikola Pešić naglasio je da će ono što činimo ostati posle nas.
-I verujem biće na ponos generacijama koje dolaze – rekao je namesnik.
Sa njim se je složio predsednik Privremenog organa Bratislav Petrović koji je rekao da smo svi prolazni, ali da dela ostaju.

“Ja sam posebno emotivan kada je ova svetinja u pitanju jer sam u njoj kršten pre 48 godina. Zato mi je čast što je u vreme dok sam bio na mestu predsednika opštine pokrenuto oslikavanje ovog objekta – rekao je Petrović.


Vladika Arsenije naglasio je da će se veliko okupljanje, uz liturgiju, dogoditi na praznik Svetog arhangela Gavrila, 26.jula naredne godine.

-Dolazim da služim liturgiju i da okupimo narod – obećao je vladika koji je dana obišao i crkvu Silaska Svetog duha na apostole u Vlasotincu.

Check Also

Leskovac bogatiji za dve devojčice i dva dečaka

U prethodna 24 časa u porodilištu Opšte bolnice Leskovac rođene su četiri bebe. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *