VI po redu takmičenje u besedništvu u čast Vladike Nikolaja Velimirovića 23. maja u Vučju

Dom kulture “Vučje” će 23. maja 2024. godine sa početkom u 17 sati biti domaćin VI po redu takmičenja u besedništvu u čast Vladike Nikolaja Velimirovića.

Ovo takmičenje pruža jedinstvenu priliku za negovanje pravilnog govora, promociju kvaliteta i lepote našeg maternjeg jezika, kao i za razvijanje oratorskih sposobnosti među mladima.

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: deca od V do VIII razreda osnovnih škola i deca od I do IV razreda srednjih škola. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti lično u Domu kulture “Vučje”, putem telefona 016/3427-362 ili na email: dmfvucje@gmail.com.

Organizatori ističu da je cilj manifestacije, osim razvijanja oratorskih veština, i pružanje prilike za druženje i upoznavanje sa vrednostima naše bogate kulturne baštine. “Ovo je prilika za mlade da iskažu svoje talente, unaprede svoje govorne sposobnosti i promovišu lepotu i značaj srpskog jezika,” kažu iz Doma kulture “Vučje”.

Najbolji besednici biće nagrađeni vrednim nagradama, što dodatno motiviše učesnike da daju svoj maksimum i pokažu svoje veštine u što boljem svetlu.

Check Also

NAPRED, ORLOVI! Srbija može protiv Slovenije – podrži je i ti PATRIOTSKIM TIKETOM!

Srbija je favorit protiv Slovenije – iskoristi najveće kvote! Očekivano ili ne, fudbaleri Srbije poraženi …