Home / DRUŠTVO / Veliko interesovanje za upis na Visoku poslovnu školu Leskovac, drugi upisni rok počinje 4. septembra
hotel bell

Veliko interesovanje za upis na Visoku poslovnu školu Leskovac, drugi upisni rok počinje 4. septembra

Nakon uspešno realizovanog prvog roka za upis na osnovne strukovne studije, Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac, raspisuje drugi konkursni rok za preostala slobodna mesta na sledećim akreditovanim studijskim programima:

  •  Finansije, računovodostvo i bankarstvo
  • Menadžment biznisa i logistike
  • Poslovna informatika i e-biznis
  • Turizam i ugostiteljstvo
  • Menadžment tehnologije hrane i gastronomije

 Kao i u prethodnom periodu, najveće interesovanje među maturantima vlada za studijski program Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, na kome su preostala 43 slobodna mesta. Kako ističu u ovoj visokoškolskoj instituciji, ovako veliki broj slobodnih mesta na ovom studijskom programu je rezultat proširenja upisne kvote sa 66 na 132 studenta, za šta je škola dobila odobrenje od resornog Ministarstva početkom jula. Razlog za sve veće interesovanje mladih za studijski program Menadžment tehnologije hrane i gastronomije je velika prohodnost prilikom zaposlenja po završetku školovanja, jer potražnja za kadrovima iz ove struke, kako u zemlji, tako i u inostranstvu stalno raste.

Takođe, jednako interesovanje mladih postoji i za studijski program Turizam i ugostiteljstvo. Na ovom studijskom programu, tokom naredne školske godine, za sada će studirati 101 brucoš. Preostalo je još 31 slobodno mesto, za sve one koji žele da svoju karijeru grade u oblasti turizma, privrednoj grani koja pokazuje najvišu stopu rasta u poslednjih dvadeset godina.

Novina u obrazovnom procesu Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac je studijski program Poslovna informatika i e-biznis, na kome su preostala 36 slobodna mesta. Studijski program Poslovna informatika i e-biznis integriše najnovija sazanja iz oblasti primenjene informatike u ekonomske svrhe i usklađen je sa zahtevima IT privrede koja beleži rastući trend kada je u pitanju zapošljavanje, ne samo van zemlje, već i u Republici Srbiji.

Osim toga, kao i u prethodnim godinama, maturanti su pokazali jednako interesovanje za inovirane studijske programe iz oblasti finansija i menadžmenta. Na studijskom programu Finansije, računovodostvo i bankarstvo preostala su 35 slobodna mesta. Ovaj studijski program biće realizovan u okviru dva podmodula i to: Računovodstvo i revizija i Finansije, osiguranje i bankarstvo.

Indeks za sve one koji žele da nastave školovanje na studijskom programu Menadžment biznisa i logistike, ima mogućnost da steke još 30 kandidata. Navedeni studijski program je inoviran u skladu sa potrebama sektora male i srednje privrede, te pruža studentima osnovna znanja iz oblasti upravljanja, marketinga, administrativnog i finansijskog poslovanja.

Svi studijski programi su razvijani u skladu sa evropskim obrazovnim standardima, što podrazumeva kontinuirani rad na razvoju praktičnih veština tokom studiranja. Studenti imaju mogućnost da učestvuju u programima stručne prakse koje Škola realizuje u saradnji sa partnerima iz privrede. Neki od navedenih programa su plaćeni, a svakako da mišljenje poslodavaca o studentu nakon obavljene prakse predstavlja, pored diplome, bitnu dopunu CV-a i može biti od opredeljujućeg značaja za zasnivanje radnog odnosa po završetku školovanja.

Zainteresovani kandidati dokumentaciju za upis na prvu godinu osnovnih strukovnih studija mogu predati u prostorijama Škole, 04. i 05. 09.2017. godine, u periodu od 09-14 sati. Polaganje prijemnog ispita biće održano 07.09.2017. godine, sa početkom u 10 časova. Napominjemo da su na svim studijskim programima ostala samofinansirajuća mesta, a školarina od 49.000 rsd (za studijske programe Finansije, računovodstvo i bankarstvo, Menadžment biznisa i logistike, Turizam i ugostiteljstvo), odnosno, 55. 000 rsd (za studijske programe Menadžment tehnologije hrane i gastronomija i Poslovna informatika i e-biznis) može se platiti u 13 jednakih mesečnih rata bez kamate.

 Detaljnije informacije o upisu kandidati mogu dobiti putem sajta škole www.vpsle.edu.rs , putem telefona na broj 016/ 254 961 ili neposredno u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, ulica Vlade Jovanovića br. 08.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор