Veliki uspesi srednjoškolaca iz Grdelice na republičkim takmičenjima

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je, sa saradnicima, posetio Srednju školu u Grdelici , čiji su učenici nedavno postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz stručnih predmeta.

 

Učenici sa smera obrade drveta, iz Vranja su se vratili sa tri prva mesta, a dvoje đaka trgovinske struke je na takmičenju u Kikindi osvojilo treće mesto. Gradonačelnik je učenicima čestitao na velikom uspehu, dodajući da je Srednja škola u Grdelici poznata po vrednim i marljivim đacima i dobrom kolektivu, koji su zavidne rezultate pokazali i tokom prethodnih godina.

On je dodao da je posebno uočljivo dobro funkcionisanje drvoprerađivačkog smera, na kome se, osim budućih stolara, školuju tehničari za oblikovanje nameštaja i enterijera, po čemu je grdelička škola jedinstvena u Jablaničkom, Nišavskom i Topličkom okrugu.

– U ovoj obrazovnoj ustanovi završena je zamena stare stolarije, i očekuje se početak fasaderskih radova. Zbog postignutih rezultata, ovi učenici zaslužuju pažnju lokalne samouprave, pa smo krenuli u realizaciju projekta energetske efikasnosti, kako bi im učionice bie toplije, a ambijent za učenje lepši, rekao je gradonačelnik.

Stolarija je zamenjena, a uskoro će početi ugradnja demit-fasade na površini od preko 700 kvadratnih metara. Za te radove, koje izvodi firma „Standard“, preko ALER-a, ukupno je izdvojeno 4.750.000 dinara. Pored toga što će se na ovaj način stvoriti bolji uslovi za učenike, i sama škola će od investicije imati velike benefite, jer će doći do znatnih ušteda u potrošnji energenata, a kvalitet grejanja biće na višem nivou, objasnio je gradonačelnik Cvetanović.

Ovo je peta škola u kojoj se, u toku ove godine, izvode radovi na energetskoj efikasnosti. Podsetiću vas da u Grdelici nismo zanemarili ni Osnovnu školu „Desanka Maksimović“, u kojoj smo prošle godine zamenili stolariju i rekonstruisali fasadu, za šta je izdvojeno preko 8 miliona dinara. Kao što vidite, ranije obećanje da će se radovi nastaviti i u srednjoj školi, mi ovih dana i ispunjavamo, dodao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktor Srednje škole, Zvezdan Anđelković, zahvalio se gradonačelniku na velikoj podršci obrazovanju, i istakao da je uspeh učenika i profesora – kruna dobre saradnje ove ustanove sa Agencijom za lokalni ekonomski razvoj.

Zadovoljstvo je biti deo tima učenika i profesora Srednje škole u Grdelici, dodao je Anđelković. Gradonačelnik Goran Cvetanović, tokom boravka u Grdelici, posetio je uskršnju izložbu radova učenika škole „Desanka Maksimović“, priređenu u Domu kulture u toj varošici.

A. Jovanović

 

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *