Početna / DRUŠTVO / Veliki Humanitarni bazar: Leskovčani pokazali da imaju veliko srce

Veliki Humanitarni bazar: Leskovčani pokazali da imaju veliko srce

Leskovčani su tu kad je najpotrebnije, a to su dokazali i danas, masovno se odazvavši  humanitarnoj akciji za prikupljanje sredstava neophodnih za lečenje Ognjena Stojanovića iz Bratmilovca i Janka Petrovića iz Arandjelovca.

Mnogo pre 13 sati, plato pored keja bio je preplavljen ljudima koji su želeli da daju doprinos humanitarnoj akciji. Po simboličnim cenama mogli su da kupe slatkiš, igračku, odeću, suvenir, ručno radjeni nakit i mnogo toga još. Umesto prodavcima, a to su u ovoj prilici bili brojni donatori, novac su ostavljali u kutiju, koja je za tili čas bila puna. Tokom čitavog posle podneva, štandovi su dopunjavani i ponovo ostajali prazni, a ovako veliki odziv oduževio je i pokretača cele priče, Dušana Miljkovića iz Fondacije ’’Pokreni život’’.

Na pripremi akcije se radilo puno, a onda se informacija o njoj proširila društvenim mrežama.  To je bilo dovoljno da se pojedini sugradjani priključe bez najave:

„Videli smo informaciju na Facebook-u, pa je moja sestričina poželela da u njoj učestvuje. Njena mama je napravila  mafine i druge vrste kolača, spakovali smo ih i doneli, a donirali smo i jednu sumu novca. Smatram da mali gest dobre volje svakog od nas, nekome ko se bori za život, može mnogo da znači. Ujedinjeni možemo i planine da pomeramo. Divno je što se ovakve akcije pokreću, kaže Leskovčanin Miloš Krstić, čiji je zadatak bio da slatkiše i malu donatorku doveze do keja.

Da se humanosti i empatiji, kako smo više puta konstatovali, najmladji uče u porodici i školi, dokazuje i primer učenika Osnovne škole ’’Vasa Pelagić’’, koji su danas imali ulogu volontera.

Donacijom sredstava za lečenje Ognjena i Janka, humani Leskovčani stekli su pravo učešća i u nagradnoj igri. Brojni sponzori, obezbedili su vredne nagrade, poput večere za porodicu i vaučera za kupovinu garderobe i obuće. 

S.Ć.

Pogledaj takodje

U Leskovcu još uvek bez vanredne situacije

Na današnjoj 40. Sednici gradskog štaba za vanredne situacije donet je predlog mera i nalog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *