Početna / DRUŠTVO / Veliki broj dečaka i devojčica na manifestaciji „Zlatno jaje“ u leskovačkom Spomen parku

Veliki broj dečaka i devojčica na manifestaciji „Zlatno jaje“ u leskovačkom Spomen parku

U Spomen parku na Hisaru danas je održana manifestacija „Zlatno jaje“ koju su organizovali Narodni muzej, Turistička organizacija, Grad Leskovac i Osnovna škola „Josif Kostić“.

Manifestacije je okupila na jednom mestu veliki broj mališana iz leskovačkih škola i vrtića, a dečija graja, osmesi i potraga za skrivenim zlatnim jajetom obeležili su ovo divno prepodne u Spomen parku. Prema procenama organizatori manifestaciji je prisustvovalo oko 3.000 devojčica i dečaka.

-Danas smo se okupili ovde, na pragu praznika kojem se raduju, a najviše deca. Zato će ovaj Veliki četvrtak obeležiti druženje sa našim najmlađim sugrađanima koji će učiti o običajima kojima se obeležava Vaskrs, o samom prazniku, takmičiće se u farbanju jaja i u potrazi za zlatnim jajetom, a skup će ulepšati dečji crkveni hor „Branko“, naše divne „Zvezdice“ i učenici leskovačkih osnovnih škola. Bez poznavanja sopstvene kulture i običaja gubi se identitet čitavog naroda, a verski praznici nas na to najbolje podsete. Tome želimo da naučimo i naše najmlađe – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U susret Vaskrsu

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 25 april 2019

On je na kraju čestitao svim sugrađanima predstojeći praznik i poželeo da ga provedu u zdravlju, sreći, blagostanju, okruženi svojim najmilijima.

Nakon toga je veroučitelj Milan Živković govorio deci o običajima koji se praktukuju za Vaskrs, priču o tome zašto se farbaju jaja.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *