Početna / DOGAĐAJI / Uspešno završen drugi Međunarodni festival folklora u Medveđi

Uspešno završen drugi Međunarodni festival folklora u Medveđi

Predstavnici folklornih društava iz Poljske, Litvanije, Severne Makedonije i Srbije, i KUD “Razigrano kolo VEZ” iz Medveđe, su dočekani u kabinetu predsednika opštine Medveđa, a zatim je usledio defile učesnika folklora u narodnim nošnjama centrom Medveđe.

U prepunoj sali Kulturnog centra tražilo se mesto više, kako bi svi ispratili raskoš narodnih nošnji, šarenilo boja i umetničke igre iz raznih zemalja. Na bini su prvi zaigrali domaćini festivala, najmlađi učesnici Kulturno umetničkog društva “Razigrano kolo-Vez” iz Medveđe a zatim i gosti iz Poljske, Litvanije i domaća folklorna društva.

„Ovaj festival je osmišljen sa ciljem da prikaže kako različitost folklora spaja narode uz pesmu i igru, pokazuje put kome treba da se vratimo i onome što je naša izvorna tradicija, baština i naš koren. Svaki taj dukat, zlatnik, resa, kićanka koja je u nekim prošlim vremenima stvarana, krojena ili šivena, mora da se utka i u budućnost, sa puno ljubavi“ rekao je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa na otvaranju festivala folklora.

Predsednik opštine Medveđa i direktor Kulturnog centra su sa predstavnicima folklornih grupa razmenili poklone, nakon čega su uručene i zahvalnice za učešće na festivalu.

Pogledaj takodje

NOVA VODOVODNA MREŽA: Veliki dan za Veliku Sejanicu

Velika Sejanica, selo sa više od 400 domaćinstava, asfaltnim putem izgrađenim 2003. godine, novim i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *