hotel bell

Uručeni ugovori o finansiranju sportskih klubova: 125 miliona za programe u oblasti sporta

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović uručio je danas predsednicima i predstavnicima sportskih klubova i organizacija ugovore o finansiranju programa u 2023. godini.

Pravo na korišćenje sredstava iz budžeta grada Leskovca putem programskog finansiranja za 2023. godinu ostvarila su 103 kluba, a opredeljena sredstva iznose 125 miliona dinara. I ove, kao i prošle godine, lokalna samouprava Grada Leskovca je prva u Srbiji uručila ugovore iz oblasti sporta.

Podeli ugovora prethodilo je obraćanje gradonačelnika Cvetanovića. Govorio je o izdvajanjima za oblast sporta, podsetio da je 2012. godine za klubove bilo opredeljeno 18 miliona dinara, da je za uređenje fiskulturnih sala u školama, sportskih hala, terena i igrališta, avantura parka, kao za finansiranje udruženja i sportskih klubova u prethodnih 10 godina Grad Leskovac izdvojio preko 700 miliona dinara, i da se ove godine rad SRC Dubočice finansira sa 144 miliona dinara.

„Mlade sportiste nagrađujemo i preko Fonda za mlade talente, i to na dan Svetog Save i na Dan grada, 11. oktobra. Onima sa najzapaženijim rezultatima često pripadne, potpuno zaslužno, i najveće priznanje grada Leskovca – Oktobarska nagrada. Prošle nedelje smo posetili i najveće gradilište u sportskoj infrastrukturi u našem gradu, fudbalski stadion koji se gradi po svim UEFA standardima, investicija vredna 2,5 milijarde dinara. Kako je najavljeno, radovi će se završiti do kraja februara i očekujemo da stadion uskoro postane središte najvećih sportskih događaja u našem gradu“ – kazao je gradonačelnik i uz napomenu da su danas dodeljeni ugovori dobra polazna osnova za rezultate poručio:

„Nadogradite vaše pozicije talentom, upornim radom, disciplinom, i siguran sam da uspesi neće izostati. Čestitam vam na svemu što ste dosad ostvarili, sa željom da u budućnosti budete još bolji i uspešniji, a grad Leskovac će vam u tome biti najpouzdanija partner, davaće vam vetar u leđa,“ – i čestitao protekle praznike i predstojeću pravoslavnu Novu godinu i podsetio da je i ove i prošle godine Grad Leskovac prvi u Srbiji podelio ugovore iz oblasti sporta, kao i da je jedini prošle godine isplatio sva 4 konkursa: sport, kultura, informisanje, socijalna zaštita u prvih devet meseci, i dodao da će se u toku ovog meseca isplatiti prva rata.

Gradonačelnik je dodao i da je prošle godine Leskovac bio domaćin Final Four Kupa Srbije u rukometu, prvi put nakon 70 godina postojanja, da je Leskovac ove godine bio domaćin RTS Krosa kada je kroz cilj u Leskovcu prošlo više hiljada učesnika, da je organizovan Leskovački polumaraton. Pomenuo je i RK Dubočica 54 koji je već pet godina u Super ligi, kao i odbojkašice koje su ostvarile izuzetno značajan uspeh i ušle u Prvu ligu.

„Juče su košarkaši kluba Zdravlje u poslednjoj utakmici polufinala kupa Srbije za plasman na finalni turnir kupa u Nišu nažalost izgubili, ali su se dostojanstveno do kraja borili i ponosni smo na njihov uspeh jer igraju najviši rang takmičenja u Srbiji – prva liga Srbije. Ne smemo zaboraviti da pomenemo i mnoge individualne sportiste poput plivača, džudista, karatista, atletičara, tenisera….“

U ime sportista obratila se Tanja Cvetković, trener sportskog društva Arena:

„Veliku podršku bez koje osvajanje nagrada ne bi bilo moguće dobili smo od grada Leskovca zato koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku i njegovim saradnicima na ukazanom poverenju i podršci. Veliko hvala u ime svih kolega, a posebno u ime dece koja su učestvovala na takmičenjima jer smo od njih dobili najveću i najlepši nagradu, a to je njihov osmeh.“

Cvetković je danas pomenula uspeh Arene na inkluzivnoj olimpijadi u Kragujevcu kada su članovi osvojili brojne nagrade, srevrne i zlatne medalje.

Pored gradonačelnika ugovore su uručili i članovi Gradskog veća mr Brankica Stamenković, Andrija Atanasković i Aleksandar Pejčić.

Check Also

Na svetu postoji preko 240 vrsta magnolije, a svaka je pravi ukras dvorišta ili parka

Biljka i čitav rod su dobili ime po francuskom botaničaru Pjeru Magnolu (1638-1715), a ova …

Оставите одговор