Početna / DRUŠTVO / Uređenje i čišćenje kanala u Guberevcu
hotel bell

Uređenje i čišćenje kanala u Guberevcu

U Guberevcu, kod kraka Tulovske reke, u toku su radovi na uređenju i čišćenju kanala u ukupnoj dužini od 700 metara. Radovi će biti izvedeni u dve faze. U okviru prve faze biće izvršeno izmuljavanje kanala od taloga mulja i otpadnog materijala kao i proširenje korita kanala, dok druga faza obuhvata radove na pet lokacija gde će se ugraditi ukupno 25 propusta (propusne moći – fi 600) sa uređenjem odnosno nasipanjem šljunka na lokacijama gde su namešteni propusti.

Cilj radova jeste zaštita od poplava velikih voda Tulovske reke naseljenog mesta Guberevac i njihova vrednost iznosi preko 250 hiljada dinara.

Radove je juče obišao i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i tom prilikom je podsetio da je Grad Leskovac na sednici Skupštine Grada juna meseca doneo Operativni plan odbrane od poplave za vode drugog reda na teritoriji Grada, koji između ostalog sadrži i segment plana koji se odnosi na preventivne radove u vodoprivredi na deonicama koje predstavljaju potencijalnu opasnost za pojavu poplava.

Operativnim planom odbrane od poplava za 2018. godinu preventivni radovi biće izvedeni na ukupno 17 lokacija. Sa radovima se krenulo početkom septembra. Rok za završetak svih radova je 50 radnih dana i do sada je realizovano oko 60% radova predviđenih ugovorom. Ukupna vrednost radova po ugovoru iznosi preko 4,6 miliona dinara i oni se finansiraju iz budžeta grada Leskovca. Grad je u periodu od 2012. godine do sada izdvojio oko 40 miliona dinara za uređenje reka i kanala u svojoj nadležnosti.

Gradonačelnik je na kraju istakao da Grad Leskovac brine o svim delovima svoje teritorije, kao i o svim svojim stanovnicima i da su dokaz za to su upravo radovi poput današnjih koji će na ovoj teritoriji zaštititi domaćinstva i useve naših Guberevčana od velikih poplava.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici preminule 4 osobe iz Leskovca i Vlasotinca

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminulo je četvoro pacijenata sa potvrđenim Korona …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *