Početna / DRUŠTVO / Uređeni okolina škole „11. oktobar“ i prilazi Špitaljskom groblju
hotel bell

Uređeni okolina škole „11. oktobar“ i prilazi Špitaljskom groblju

Akcija uredjenja I čišćenja javnih zelenih površina danas je održana u Mesnoj zajednici ‘’Kosta Stamenković 2’’, pored Škole za osnovno i srednje obrazovanje ‘’11.Oktobar’’.

Najveći problem predstavljala je visoka trava, koja je danas pokošena, a a sa prostora potom uklonjen komunalni otpad.

U neposrednoj blizini škole su velike zelene površine, urasle u visoku travu, pa je zadatak ekipa ‘’Komunalca’’ I PWW-a, bio da ih pokose, a potom I sa njih uklone komunalni I drugi otpad.

-U blizini smo Škole ‘’11. Oktobar’’ i lokacije na kojoj se gradi fudbalski teren sa veštačkom travom. Trava je prilično visoka, a u ovom naselju ima mnogo dece, djaci ovuda prolaze, pa je bilo neophodno urediti ovaj prostor. Osim ovde, zelene površine se uredjuju i u Mlinskoj ulici, a tamo je postavljen i veliki kontejner za prikupljanje kabastog otpada.Zahvaljujem svima koji su pomogli da akciju sprovedemo – rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Kosta Stamenković 2, Stanislav Stanković.

Sekretar Škole Zvonko Ilić, ističe da se zaposleni u ovoj ustanovi u kojoj se školuju deca sa posebnim potrebama, trude da održavaju svoje dvorište, ali i širi prostor oko škole, ali je pomoć ekipa komunalnih preduzeća, više nego dragocena.

Na molbu da prokomentariše negodovanja gradjana čije su kuće u neposrednoj blizini škole, zbog toga  što se iz velike rupe sa započetim temeljem u neposrednoj blizini, širi neprijatan zadah, da je puna gmizavaca i komaraca, a da se od ‘’žabljeg hora’’ ne može živeti, Ilić kaže:

-Nedavne obilne kiše I nestabilno vreme doprineli su tome da je ta rupa puna vode I ja razumem njihovo nezadovoljstvo. Ono što mogu da im poručim je da još malo budu strpljivi, jer, ako sam dobro razumeo gradonačelnika Cvetanovića, uveliko se radi projekat za izgradnju  Dnevnog centra upravo na tom prostoru, pa verujem da će se uskoro to I desiti. Neprijatno jeste, ne samo zbog stvari koje ste naveli, već I zbog bezbednosti dece, ne samo komšijske, već I naše školske. Ipak, kažem, nazire se kraj rešenju tog problema.

Akcija uredjenja javnih zelenih površina, sutra će biti nastavljena na Jajinskom putu, tačnije na ulazu u Svetoilijsko groblje.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince o merama za suzbijanje epidemije tokom vikenda

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, u skladu sa odlukama Republičkog kriznog štaba, doneo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *