Home / DOGAĐAJI / Uoči sezone kupanja očišćeno kupalište u Vučju
hotel bell

Uoči sezone kupanja očišćeno kupalište u Vučju

Kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ ovog vikenda nastavljena je u Leskovcu.

Eko tim SBB fondacije očistio je kupalište u Vučju kod hidroelektrane, udaljenom 10 kilometara od Leskovca, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave Leskovac, JKP „Komunalac“, odeljenjem komunalne policije, kompanijom PWW i građanima.

„Nakon uspešnih akcije u Kragujevcu, Kraljevu i Novom Sadu, naš Eko tim nastavio je tradicionalnu društveno odgovornu kampanju u Leskovcu. Ovom kampanjom borimo za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju i ona je sada već uveliko prepoznata u javnosti, zbog izuzetnih rezultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana. To nam je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija. Ovom prilikom zahvalio bi se predstavnicima Gradske uprave Leskovac, JKP „Komunalac“, odeljenju komunalne policije“ – rekao je Nikola Turnić, shop menadžer u SBB -u.

Član saveta Mesne zajednice Vučje, Jelena Stojanović kaže da je cilj ove akcije podizanje ekološke svesti među građanima, ali i podsećanje na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

„Akcija podrazumeva čišćenje prilaza kupalištu, košenje trave, odvoženje smeća, kao i čišćenje rečnog korita. Što se tiče sezone kupanja na našem Vučjanskom moru, ono će biti otvoreno sledeće nedelje, kada vremenski uslovi to budu dozvolili. O bezbednosti kupača brinuće spasioci“ – rekla je Stojanović.

Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu u Srbiji.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор