hotel bell

Ulica heroja Radoša Cerovića puštena za saobraćaj

Protekle nedelje je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović obišao završne radove na izgradnji ulice oko stadiona kada je najavio da će u ponedeljak svi radovi biti kompletno završeni i da će ulica biti puštena u saobraćaj i postavljena tabla sa nazivom ulice – Radoš Cerović – heroja sa Košara.

Ovom dešavanju prisustvali su roditelji Radoša Cerovića, njegova rodbina, prijatelji, komšije, fudbaleri FK Dubočice sa kojima je igrao, kao i pripadnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade i pripadnici 63. padobranske brigade, kao i zamenica gradonačelika dr Lidija Dimitrijević, direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i drugi predstavnici Lokalne samouprave.

„Radoš Cerović je bio vojnik 63. padobranske brigade i po ugledu na svog brata koji je godinu dana ranije služio u brigadi 1998. godine se prijavio i služio kao vojnik u elitnoj jedinici naše vojske. Kao najbolji vojnik svoje jedinice dobrovoljno se javio da učestvuje u akciji izvlačenja tela poginulog načelnika Štaba padobranske brigade, potpukovnika Gorana Ostojića i tom prilikom, nažalost, je izgubio svoj život,“ – kazao je pukovnik Vladimir Stojanović koji se obratio ispred 63. padobranske brigade. On je dodao da otvaranje ove ulice baš u ovom trenutku ima veliku simboliku – 25 godina od pogibije druga, Radoša Cerovića, otvara se ulica pored stadiona i kluba FK Dubočica, u kom je trenirao i za koji je igrao, i gde je vreme provodio igrajući fudbal koji je veoma voleo. Rekao je i da simbolike ima u tome što baš ova ulica izlazi na ulicu pokojnog kapetana Gorana Denića, koji je, igrom slučaja, istog dana kada i Radoš, izgubio svoj život izvršavajući svoje borbene zadatke na Kosovu i Metohiji.

Nakon postavljanja table, obratio se i otac Radoša Cerovića, gospodin Dragoje Cerović, koji se na početku zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i saradnicima što su podržali akciju o pokrenutoj inicijativi za dobijanje ulice Radoša Cerovića u Leskovcu.

„Zahvaljujem se i svim prisutnima koji su došli ovde da se još jednom podsetimo našeg mladog heroja koji je izgubio život u 20. godini u reonu Karaule-Košare. Posebno bih se zahvalio veteranima 63. padobranske brigade na čelu sa predsednikom Udruženja veterana pukovnikom Vidojem Kovačevićem i njegovim zamenikom Anđekovićem i prisutnim starešinama 63. padobranske elitne brigade. Još jednom svima hvala.“

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da sada kada je postavljena tabla sa nazivom ulice, a pre toga završeni radovi na izgradnji ulice, ulicu Radoša Cerovića otvorićemo za saobraćaj.

Podsetimo, vrednost radova na ovoj saobraćajnici, koja je sada jedna od najlepših u Leskovcu, dužine 560,49 metara 95.989.771 dinar. Ukupan profil 17 metara, a širina kolovoza 7 metara, a radovi su izvedeni na izgradnji saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор