Ulaganja donela velike uštede u leskovačkom Domu zdravlja

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na konferenciji za medije održanoj u lesovačkom Domu zdravlja predstavljeni su rezultati ulaganja u led rasvetu što donosi ogromne uštede.

– Dom zdravlja je početkom ove godine uložio 4,8 miliona dinara u postavljanje led rasvete i tom prilikom je zamenjeno 95 odsto sijalica u Domu zdravlja. Iako je reč  o velikoj investiciji, njeni benefiti su višestruki. Najvažnije od svega je što se na taj način drastično smanjuju računi za električnu energiju jer se zahvaljujući instalaciji led osvetljenja ostvarje čak 314 posto uštede struje po sijalici. Sijalice imaju tri godine garancije pa će investicija u osvetljenje višestruko da se isplati. Dom zdravlja je tako primer ekonomičnog poslovanja za šta se zalaže i ova lokalna samouprava – rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

 

Gradonačelnik je naglasio velike prednosti ulaganja u led rasvetu na nivovu čitavog grada.

– Grad je iz istog razloga krenuo u postavljanje led osvetljenja i to na više lokacija u gradu. Postavili smo led sijalice na drvoredima i pločniku na Bulevaru oslobodjenja, na pltou ispred Narodnog muzeja, a menjamo rasvetu i na gradskim ulicama. Na taj način ćemo ostvariti ogromne uštede u pogledu električne energije, a sa druge strane ćemo omogućiti da grad izgleda mnogo lepše i modernije. Mesečno je račun za osvetljenje za 600.000 manji nego što je bio ranije što pokazuje ekonomičnost, efikasnost, racionalnost i taj novac može da se usmerava u druge svrhe, pre svega u nabavku nove medicinske opreme. Zahvalio bih se rukovodiocima zdravstvenih ustanova što su od 200 miliona dinara duga i blokade računa vratili najveći deo obaveza, samo prema stomatolozima 111 miliona. Intenzivno rade na tome da se nabavlja nova medicinska oprema, poput rentgen aparata vrednosti 100.000 evra koji je stigao pre mesec dana i ja im na tome ćestitam – dodao je Cvetanović.

Dom zdravlja je u prethodne dve godine uspeo da konsoliduje finansije i da krene u nabavku nove i moderne opreme.

– Žao mi je što na Skupštini grada nismo imali priliku da iznesemo naš finansijski izveštaj za prethodnu godinu jer je on impozantan. Ukupno za 2014. i 2015. godinu ukupna finansijska sredstva koja su ušla u Dom zdravlja su u iznosu od 756.504 evra ili 93.050.000 dinara. Ne govorim o 2013. godini jer smo tada morai da vraćamo dugove od 37 miliona dinara. Broj zaposlenih smo smanjili za 178, što donosi nove uštede i verujem da ćemo u budućnost još kvalitetnije da obavljamo svoj posao i da pružimo još kvalitetniju zdrastvenu zaštitu – rekao je dr Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja Leskovac.

Dr Miomir Prokopović uručio je zahvalnicu Srpskog lekarskog društva gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanović za pomoć u organizaciji stručnih skupova i simpozijuma, kao i za veliki doprinos poboljšanju stanja u zdravstvenim ustanova u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

S. Stamenković

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *