hotel bell

Ukus Italije u centru Leskovca: Flambirana pasta, pripremljena u kolutu parmezana budi sva čula (Video)

Sigurni smo da i Vi volite pastu koliko i mi!

Verovatno svako zna da da se pod nazivom  pasta podrazumevaju različite vrste testenina, čija je upotreba široko rasprostranjena po Italiji. Ali ne morate otići do Italije da biste uživali u savršenoj pasti, ona je tu u centru grada. Pasta Pastica bar nudi užitak za sva čula.

Bilo da je posna, sa morskim plodovima ili slanincom, sirevima, povrćem… ili čak flambirana ostaviće na vas dobar utisak. A tajna dobrih pasta majstora leži u spoju mladosti i iskustva.

“U našem timu su mladi ljudi sa Visoke poslovne i Trgovačko ugostiteljske škole koji su majstori svog zanata. Pored standardnih pasti koje su uveliko tražene, rešili smo da uvedemo i novinu, a to je flambirana pasta u kolutu parmezana. Flambiranje je kulinarski izraz koji označava postupak u kom se gotovo jelo ili poslastica ili u našem slučaju pasta prelije istopljenom masnoćom ili alkoholnim pićem i potom zapale. Flambirana jela su veoma atraktivna jer se, po pravilu, pripremaju na stolu pred samim gostom. Sam taj proces flambiranja je specifičan. Za naše paste je neophodan kotur parmezana, što stariji to bolji, zatim aklohol i pasta po izboru. Parmezan se topi zapaljenim akloholom i onda se tako otopljen dodaje pasti. Od svih pasta koje imamo falmbirati se mogu Quattro Formaggi, Pollo e Funghi, Pasta sa pršutom i topljenim sirom i Carbonara – navode iz Pasta Pastice bara.

Na kraju, ostaje nam samo da vam predložimo da svratite do Pastice bara, ulica 7. juli broj 2, odmah pored kafića Rupa i uverite se u bogati ukus i najkremastiju pastu ikada.

(Promo)

Check Also

Izađi mi na teglu i ove godine u Brestovcu

I ove godine Brestovac je domacin nacionalnog karavana ,, Izadji mi na teglu”u subotu 30.septembra. …

Оставите одговор