Home / DRUŠTVO / Udruženje „Hisarski šampioni“ – Malim koracima ka velikom cilju
hotel bell

Udruženje „Hisarski šampioni“ – Malim koracima ka velikom cilju

Iako mladi, Udruženje „Hisarski šampioni“ se mogu pohvaliti velikim podvizima.

U samo nekoliko meseci uspeli su da oragnizuju niz akcija i da tako obezbede bolje uslove za decu, mlade ali i socijalno ugrožene stanovnike grada Leskovca.

U doba korone volonteri ovog udruženja bili su na raspolaganju našim starijim sugrađanima 24/7, organizovali su i niz ekoloških akcija u cilju očuvanja životne sredine, a planovi za naredni period su im mali sa velikim ciljem.

Tim povodom za portal Dnevnik Juga govorio je Dušan Marek, predsednik Udruženja „Hisarski šampioni“ koji nas je ovom prilikom uputio o realizovanim aktivnostima ali i o budućim planovima.

„Iako smo relativno mladi, za kratak period smo uspeli da postignemo nešto što drugi nisu. Organizovali smo niz akcija koje su za cilj imale pomoć našim sugrađanima. U periodu oko udarnog talasa korone ali i pre nje. Tako su naši volonteri pomagali starijim Leskovčanima, kojima je bila potrebna pomoć oko nabavke namernica. Nismo zaboravili ni naše najmlađe. Značajna sredstva smo odvojili i za kupovinu paketića i posteljina za Odeljenje pedijatrije. Što se tiče ekologije, trudimo se da svojim radom podstaknemo i druge da nas slede. Mladi i njihovo kvalitetno provođenje slobodnog vremana su naš prioritet, te s tim u vezi u planu imamo da do kraja godine na Hisaru napravimo odmaralište koje će deci i mladima koristiti kako za odmor tako i za edukaciju. Takođe smo nekolicini škola u našem gradu donirali zaštitna sredstva i maske – ističe Marek.

Korona virus sprečio je organizaciju planiranih sportskih i kulturnih aktivnosti, ali Dušan Marek ne gubi nadu, niti elan da će se uslovi za realizaciju i ovih aktivnosti stvoriti.

„Kao mlada organizacija ponosni smo na svaki mali uticaj koji smo za sada ostvarili, i ne planiramo da stanemo. Korona nas je samo malo usporila ali nas svakako neće sprečiti da kad se stvore uslovi realizujemo sve planirano – zaključuje naš sagovornik.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *