Početna / DOGAĐAJI / „Učestvovao sam u BOŽIJEM ČUDU RAĐANJA“ – Sveštenik Dalibor Stefanović porodio suprugu u porodičnoj kući

„Učestvovao sam u BOŽIJEM ČUDU RAĐANJA“ – Sveštenik Dalibor Stefanović porodio suprugu u porodičnoj kući

Sveštenik iz Bošnjaca Dalibor Stefanović  i njegova supruga Tamara postali su roditelji šestog deteta, a devojčicu je na svet popadija donela uz pomoć svog supruga u porodičnoj kući.

-Sve je bilo spremno, ,,da se rodi čovek, kaže otac Dalibor koji nije ni slutio da će se naći u još jednoj životnoj ulozi.

Nije se odvajao od supruge i svakog trena je bio spreman da je odveze do porodilišta u Leskovcu. Ipak, devojčici se žurilo pa je na svet došla u njihovoj porodičnoj kuću u Leskovcu.

-Čovek u životu doživi mnogo toga, ali da ću doživeti da porodim svoju ženu u svojoj rođenoj kući nisam mogao da pretpostavim. Šesti je porođaj, sve ide brže i neočekivano. Zovem hitnu ali porođaj kreće, kažem supruzi nemoj da brineš tu sam ja. ‘Ajde Gospode pomozi, Majko Bozija, Svi Sveti i pojavi se glavica, a onda bućnu cela beba u moje naručje. Dolazi ekipa hitne pomoci i “svečano preseca vrpcu”. Kraj smene a takva radost kod njih kao da je dete njihovo, zaista za pohvalu. Odvode majku i dete na sigurnom, a meni na oči suze, a na usnama svestenička molitva iz krštenja: “Veliki si Gospode i čudesna su dela tvoja i nema te reči koja ce opisati čudesa tvoja”!, priseća se otac Dalibor. -Kada sam objasnio doktorki kako sam sve obavio ona je rekla “pa da tako i babice to rade” – nasmejao sam se, u nadi da neću dobiti novi nadimak!, šali se Dalibor kome je ovo iskustvo bilo dragoceno.

“Kažu da je moderno da se žene poražaju u kući, u što prirodnijim uslovima, ne ležeći, i da je dobro da pupčana vrpca ostane što duže da dete pokupi što više imuniteta iz nje, koju inače zamrzavaju čuvajuci matične ćelije. Tako da je sve ispalo lepo, UČESTVOVAO SAM U BOŽIJEM ČUDU RAĐANJA, i srećan sam što se ćera najpre pozdravila sa tatom koji već sutra mora na daleki put. Samo Bogu i Svetom Fotiju, čiji je bio praznik kada je naše dete rođeno, mogu da se zahvalim što je bio sam mnom u ovakvom momentu,, kaže otac Dalibor koji je od januara ove godine leskovački sveštenik a pre toga je bio višegodišnji Arhijerejski namesnik jablanički u Bošnjacu.

Izvor: Internet magazin Sana Life

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *