Home / DOGAĐAJI / Učenici OŠ „Vožd Karađorđe“ postigli zapažene rezultate na konkursu Ministarstva odbrane Republike Srbije
hotel bell

Učenici OŠ „Vožd Karađorđe“ postigli zapažene rezultate na konkursu Ministarstva odbrane Republike Srbije

Voždovke i Voždovci i ove godine postigli su zapažene rezultate na nagradnom konkursu Ministarstva odrbane Republike Srbije koji je ove godine bio na temu „Naš vojnik, naš heroj“.

U kategoriji od V do VIII razreda – likovna kultura:

1. mesto – Sara Veljković, učenica VII razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac;

3. mesto – Matija Goranović, učenik VI razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ , Leskovac;

U kategoriji od V do VIII razreda – tehnika i tehnologija:

1. mesto Nina Marković učenica V razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ , Leskovac;

2. mesto Petar Zdravković, učenik VI razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ , Leskovac

3. mesto Selena Savić učenica VI razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ – Leskovac.

Manifestacija svečanog uručenja nagrada pobednicima organizovana je u utorak 10 maja, a nagrade su pobednicima uručili potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar Stefanović je čestitao pobednicima i podsetio da je drugi ciklus konkursa organizovan povodom jubilarnih 110 godina od osnivanja Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

„Ponosni smo što je ovo postalo tradicionalno. Kada smo se prvi put dogovorili da naša dva ministarstva organizuju jednu ovako lepu manifestaciju gde će deca pokazati kako vide naše vojnike, nismo ni slutili da ćemo dobiti ovoliko dobrih radova i da će se toliko dece odazvati – rekao je ministar Stefanović, koji je uručio nagrade pobednicima u uzrastu od petog do osmog razreda osnovne škole.

Ministar Ružić uručio je nagrade autorima najboljih radova u konkurenciji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i rekao da je ovaj konkurs nastavak dobre i plodotvorne saradnje dva ministarstva u oblasti obrazovanja.

„Cilj je da učenici što bolje upoznaju profesiju vojnika i pilota i šta to u stvari znači za našu prelepu Srbiju. Tokom vaspitno-obrazovnog procesa posebno mesto i značaj se pridaju razvijanju i negovanju ovih vrednosti koje su deo identiteta svakog od nas i važno je da ih čuvamo, negujemo, baštinimo, obogaćujemo i da shvatimo da pored svojih domova, svojih kuća i roditelja, imamo još jedan dom, a to je naša škola – rekao je ministar Ružić.

On je rekao da je ovo bila prilika da učenici iskažu svoj talenat, sklonost ka lepom pisanju i znanje iz oblasti tehnike i tehnologije.

Prva i druga nagrada za pobednike konkursa je besplatan sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju Vojna ustanova „Tara“ i Vojna ustanova „Morović“, dok je treće mesto nagrađeno knjigom.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.