Početna / DRUŠTVO / U Vlasotincu potpisani ugovori sa udruženjima
hotel bell

U Vlasotincu potpisani ugovori sa udruženjima

Predstavnici udruženja čiji su projekti odobreni na konkursu lokalne samouprave, potpisali su danas ugovore o realizaciji sa opštinom Vlasotince.

Aktivnosti udurženja podržane su sa četiri miliona dinara. A zeleno svetlo dobila su 34 projekta.

„Pred vama je bio širok dijapazon tema od javnog interesa – od prevencije svih vrsta nasilja i diskriminacije, preko očuvanja tradicije, do promocije lepota vlasotinačkog kraja.Svi ti projekti doprinose jednoj dimenziji koja našim životima i našem mestu daje potrebnu raznovrsnost. Verujem da ćete realizacijom projekata doprineti pokretanju niza tema od javnog interesa u optini Vlasotince – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

On je izrazio nadu da će dobitnici sredstava imati vremena da kvalitetno realizuju sadržaje, podsećajući da je korona „usporila“ mnoge aktivnosti i konkurse u prethodnom periodu.

Konkurs je obuhvatio tri oblasti,  kulturu, održivi razvoj i oblast socijalne zaštite, a o projektima su odlučivale tri komisije. Koordinator komisija koje su odlučivale o projektima Marinko Đorđević dodao je da je kandidovano 37 projekata, a da su tri odbijena,

„Jedan je odbijen zbog neblagovremene prijave, drugi nije bio u skladu sa definisanim oblastima i nije imao iskazane troškove u budžetu, a treći nije prihvaćen jer je podrazumevao rekonstrukciju objekta  koji je u vlasništvu opštine, a podnosilac projekta u trenutku konkurisanja nije imao osnov za korišćenje objekta – rekao je Đorđević.

Pogledaj takodje

Fond za inovacione tehnologije: 6 miliona evra za programe ranog razvoja i saradnje nauke i privrede

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *