Početna / DRUŠTVO / U Vlasotincu obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U Vlasotincu obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Centar za decu i omladinu, organizaciona jedinica Centra za socijalni rad, obeležio 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

„Danas obeležavamo dan dece sa invaliditetom i posebnim potrebama. Cilj našeg programa je da pokažemo da socijana zaštita nije izdvojen segment društva, već je deo lokalne zajednice. Ovakve priredbe nisu samo manifestacije, već su stvarnost u kojoj su naši korisnici u potpunosti izjednačeni sa svima u lokalnoj zajednici“, istakla je Ljubinka Puzić, direktorka Centra za socijalni rad.

Pored izložbe likovnih i stvaralačkih radova dece koja koriste usluge Centra za decu i omladinu, priređena je izložba pehara i medalja osvojenih na sportskim takmičenjima. Ovoga puta za zabavni deo programa bili su zaduženi učenici Gimnazije „Stevan Jakovljević“ i Tehničke škole. Posebnu pažnju izazvalo je motivaciono pismo Aleksandra Vidosavljevića“, učenika Gimnazije „Stevan Jakovljević“, u kome on pruža podršku svojim vršnjacima da ne odustaju, da veruju u sebe, da se bore za ono u šta veruju.

Apelujući na roditelje dece sa invaliditetom Aleksandar je poručio: „Pomozite vašem detetu koliko god je to moguće. Pustite ga da raširi krila, pustite ga u svet, verujete u njega“.

Njegova poruka vršnjacima sa invaliditetom glasi: „Invaliditeta se ne treba stideti. Pod suncem smo svi jednaki“.

Prisutnima je prikazan i spot o godišnjim aktivnostima Centra za decu i omladinu.

Manifestaciju je podržala lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Zoranom Todorovićem, osnovne škole iz Vlasotinca i Šišave, srednje škole, vrtić „Milka Dimanić“, Udruženje građana „Osmeh“, Kulturni centar, Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ i Turistička organizacija.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ima za cilj da ukaže na neophodnost uključivanja osoba sa invaliditetom u socijalni život i jednako uživanje ljudskih prava.

Pogledaj takodje

GAK „Leskovac“ doneo 21 medalju iz Dimitrovgrada

Gradski Atletski Klub,,Leskovac“ se takmičio 19.05.2019 godine u Pionirskoj ligi Južne Srbije u Dimitrovgradu. Organizator …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *