hotel bell

U utorak u Leskovcu Festival scenskih minijatura

U Leskovačkom kulturnom centru u utorak, 6. decembra 2022. u 12 sati biće otvoren 9. Festival scenskih minijatura. Tom prilikom biće otvorena izložba ilustracija Maše Pavlović, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Novog Sada.

Festival će otvoriti Branko Stevanović, pisac za decu i odrasle. U okviru takmičarskog programa do 8. decembra nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Prateći program sadrži kreativne tematske radionice iz oblasti likovne umetnosti, literature i baleta.

O nagradama će odlučivati žiri koji čine Nikola Šćepanović, glumac, Nataša Pejić, glumica Narodnog pozorišta u Leskovcu i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa Leskovačkog kulturnog
centra. Biće dodeljene nagrade za tri najbolje minijature i specijalne nagrade za glumu, scenski pokret, kreativnost i inovativnost.

Projekat ove manifestacije Leskovačkog kulturnog centra podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Check Also

Online sastanak delegacija SKGO u političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština je na svojoj Petoj sednici održanoj krajem prošle godine, …

Оставите одговор