Početna / DRUŠTVO / U toku rehabilitacija puta Vlasotince- Svođe
Bilbordi

U toku rehabilitacija puta Vlasotince- Svođe

Na deonici državnog puta 39 prvog B reda Vlasotince – Svođe u toku su radovi na pojačanom održavanju, u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji sprovodi JP Putevi Srbije. Reč je o deonici dugoj 12,5 km koja će dobiti novu kolovoznu konstrukciju. Zbog konfiguracije terena, jer je s jedne strane kameni zasip, a s druge strane blizina reke Vlasine, neophodni su obimni pripremni radovi, kažu inženjeri.

-Radimo devet novih gabionskih zidova (zidovi od kamenog materijala u žičanom kavezu prim.aut.),  15 novih betonskih zidova dužine od 10 do preko 100m, sanaciju 13 postojećih zidova, produžetak i popravak 60 poprečnih propusta i rehabilitaciju tri mosta na deonici. Postojeća širina puta je šest metara, a projektovana širina je šest i po metara, plus proširenje u krivinama – rekao je predstavnik investitora Dragan Vuković.

On je apelovao na pojačanu opreznost učesnika u saobraćaju tokom izvođenja radova, naročito zbog tzv.ranjivih kategorija, kao što su pešaci i biciklisti, kojih na ovoj deonici ima u velikom broju. Vuković je naglasio da će sva primenjiva horizontalna i vertikalna signalizacija biti postavljena, uključujući i vibro trake u naseljenim mestima.

Predsednik opštine Zoran Todorović naglasio je da se na ovaj način povećava bezbednost u saobraćaju .

-Putna infrastruktura predstavlja kičmu države, pa i opštine u našem slučaju. S obzirom na to da je Vlasinsko jezero atraktivna destinacija, saobraćaj je svakako pojačan i rehabilitacija ovog puta je od izuzetnog značaja za građane Vlasotinca, a i sve ostale vozače na ovoj deonici – rekao je Todorović.

Vrednost radova je 652 miliona, bez PDV-a, investitor je preduzeće Putevi Srbije, uz pomoć Evropske investicione banke i Svetske banke. Rok za završetak radova je kraj godine, a izvodi ih preduzeće Trejs.

Pogledaj takodje

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za elektrifikaciju polja

758303539 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno Uprava za agrarna plaćanja, raspisala je Javni poziv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *