hotel bell

U susret obeležavanju 30-ogodišnjice rada, DSS promenila ime i usvojila Deklaraciju o političkom položaju Srbije

Na nedavno održanoj Skupštini, izmenjen je Statut, a delegati su se saglasili da stranka promeni ime u Nova demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS

Nova demokratska stranka Srbije je politička organizacija, koja se u svom delovanju rukovodi dubokim uverenjem da su nacija i demokratija neraskidivo povezani i da samo politika zasnovana na poštovanju i negovanju oba ova načela može dovesti do dobrobiti države i naroda, ističe se u saopštenju.

Rukovođena potrebom da Srbija, nakon tri decenije od raspada bivše države, mora jasno da odredi svoj spoljnopolitički položaj, utvrdi svoj identitet i uspostavi državnu, nacionalnu, demografsku, moralnu i ekonomsku obnovu, Skupština Nove demokratske stranke je usvojila Deklaraciju pod nazivom ”Srbija mora biti velika”.

Prepoznata kao zemlja koja je Istok Zapadu, a Zapad Istoku, Srbija je opredeljenjem za vojnu neutralnost već trasirala put svog spoljnopolitičkog delovanja. Princip vojne neutralnosti se mora podići na viši normativni nivo, kroz usvajanje Zakona o vojnoj neutralnosti.

Na godišnjoj Skupštini, Miloš Jovanović je izabran za predsednika sa četvorogodišnjim mandatom, a članovi Glavnog odbora iz Jablaničkog odbora biće Zoran Ilić, Katarina Veselinović i Milica Momčilović, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Novog DSS-a u Leskovccu.

Check Also

Leskovački rukometaši u Beogradu pregazili Obilić

Rukometaši Dubočice 54 pobedili su u Beogradu ekipu Obilića rezultatom 24:39 (12:21) u utakmici 18. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *