Home / GRADOVI / Leskovac / U subotu u Leskovcu Nacionalni sajam opreme i pribora za pčelarstvo
hotel bell

U subotu u Leskovcu Nacionalni sajam opreme i pribora za pčelarstvo

Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije i Udruženje pčelara “Leskovac“, u subotu, 26. marta, na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, organizuju Nacionalni sajam opreme i pribora za pčelarstvo “LEKSPO 2016.“

Pčelarstvo u Srbiji predstavlja snažan privredni, poljoprivredni, ekonomski i ekološki potencijal i njime se trenutno bavi oko 15 hiljada ljudi, sa ukupno 850 hiljada košnica. Godišnje se u Srbiji proizvede u proseku 6 do 8 hiljada tona meda, što donosi prihod od 314,5 miliona evra.

Sama manifestacija predstavlja smotru dostignuća i razvoja, a posetiocima se pruža prilika da se snabdeju savremenom i kvalitetnom opremom i priborom, poručuju organizatori.

U sklopu manifestacije biće održan 6. Nacionalni stručni seminar “U korak sa vremenom“ i Tribina: “Zaštita pčela od trovanja hemijskim sredstvima u poljoprivredi – pravna regulativa i postupci u praksi“. Očekuje se poseta pčelara iz cele Srbije i gostiju iz Makedonije, a najavljeno je da će Sajam, u 10:00 sati, otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Suzana Stojiljković

Check Also

Na gradskom trgu žurka za male maturante! Cvetanović poručio: Vredno radite, a mi ćemo obezbediti da vas sunce najlepše greje

Na gradskom trgu u Leskovcu, lokalna samouprava organizovala je žurku za male maturante a ovom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.