Početna / DOGAĐAJI / U okviru manifestacije „Leto u Vlasotincu“ održan koncert folklornih ansambala

U okviru manifestacije „Leto u Vlasotincu“ održan koncert folklornih ansambala

Koncert folklornih ansambala iz Vlasotinca i bugarskog grada Montana sinoć je održan u Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“.

U programu su učestvovali članovi Tancov ansambla „Mladost“ i dečje pevačke grupe „Pastrenec Junior“ iz Montane, Folklorni ansambl „Crnilović“ i KUD „Bratstvo“ iz Vlasotinca. Ovu muzičku manifestaciju je organizovao Kulturni centar u okviru Leta u Vlasotincu 2019.

Program je počeo izvođenjem koreografije Bugarka , koju su izveli članovi FA „Crnilović“ kao muzički pozdrav dobrodošlice gostima iz Bugarske. Oni su se potom publici predstavili Veselim šopskim igrama i Šopskom trojkom, koreografijama Marka Stojkovića.

Bugarski folklorni ansambl „Mladost“ izveo je Graovu prikasku, Cigansko oro, Veselinovo oro i koreografije Nadigravanje i Učenici, za koje su se pobrinuli koreografi Stojan Stojanov, Geneveva Stojanova i Vanja Rajkova.

KUD „Bratstvo“ ovoga puta je izveo Igre iz Leskovca, Igre iz Ponišavlja i Vesele romske igre, u koreografiji Marka Stanojevića. Program je svojim nastupom dopunila dečja pevačka grupa „Pestrenec Junior“ koja je pored bugarskih tradicionalnih pesama i Torlaškog spleta pesama, izvela i srpsku pesmu Oj Coko, Coko.

Još jednom su deca pokazala da pesma i muzika ne poznaju granice, ni jezičke barijere. Ovi mali čuvari tradicije i kulturne baštine svoga roda su se na kraju programa okupili u zajedničko kolo. Više desetina mališana uz muziku i pesmu je zaigralo i na trenutak sportsku halu učinili predivnom, blistavom pozornicom igre, radosti, lepote, zajedništva.

Boban Dimitrijević, direktor Kulturnog centra uručio je zahvalnicu Asenu Asenovu za dugogodišnju i uspešnu saradnju ove dve ustanove kulture.

Danas organizatori Leta u Vlasotincu očekuju folklorni ansambl iz Vrace. Zajednički koncert je planiran za večeras u isto vreme na istom mestu.

Pogledaj takodje

Novih 180 sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta na Hisaru između Spomen parka i Babinog livačeta

Odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa JKP Komunalac započelo je danas sadnju drveća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *