Početna / DRUŠTVO / U okviru LEDAMUSA organizovan koncert „Nebeska Rusija – četiri maljčika”

U okviru LEDAMUSA organizovan koncert „Nebeska Rusija – četiri maljčika”

U okviru LEDAMUSA u Svečanoj sali grada Leskovca sinoć je održan koncert pod nazivom „Nebeska Rusija – četiri maljčika” klavirskog dua Aleksandar Sandrov/ Nemanja Nikolić.

Ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu, povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstveni način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače ih u koncertne prostore zadržavajući, pri tom, svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Pijanista i pedagog Aleksandar Šandorov, dobitnik je brojnih nagrada među kojima su nagrada iz fonda Emil Hajek, za najtalentovanijeg studenta u Milvokiju, oktobarska nagrada Grada Beograda za najbolji koncert na Bemusu 1991.godine, nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije za koncert godine 2002, Zlatni Beočug za trajni doprinos kulturi 2003.godine
Šandorov je imao niz solističkih koncerata i nastupa sa simfonijskim orkestrima i kamernim ansamblima na prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Slovačkoj, Austriji, Francuskoj, Španiji, Bugarskoj, Holandiji, Engleskoj, Kanadi i SAD.

Pored klasične muzike svira savremenu i rok muziku a njegove nastupe redovno prati velika pažnja publike i stručne kritike.
Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je diplomirao u klasi Igora Laska i magistrirao u klasi Zorice Dimitrijević Stošić 1990. godine, Šandorov radi kao profesor na Katedri za klavir. U njegovoj klasi diplomirali su brojni studenti, više od 50, a mnogi su osvojili nagrade FMU i međunarodne nagrade.

Među njegovim bivšim studentima je i Nemanja Nikolić koji je svoje muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“, a nastavio u MŠ „Mokranjac“ u klasi profesorke Mire Đorđević. Diplomirao je u klasi prof. Katarine Šandorov u istoj školi.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2004. godine u klasi profesora Aleksandra Šandorova, kod koga i diplomira 2010. na instrumentalnom odseku, katedra za klavir sa najvišom ocenom. Iste godine nastavlja svoje obrazovanje na višim specijalističkim studijama na matičnom fakultetu. Specijalisticke studije završava 2012.godine sa najvišom ocenom. Radi kao korepetitor u Muzičkoj školi Petar Konjović u Beogradu, član je nekoliko kamernih sastava a pored klasičnog programa izvodi i popularni, džez i filmski repertoar.

Pogledaj takodje

U Leskovcu još uvek bez vanredne situacije

Na današnjoj 40. Sednici gradskog štaba za vanredne situacije donet je predlog mera i nalog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *