U nedelju preventivni pregledi dojke i PSA test za ranu detekciju tumora prostate

U nedelju, 24. marta 2024. godine, u periodu od 8 do 16 časova, više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije organizuje preventivne preglede, stavljajući naglasak na zdravstvenu prevenciju. Opšta bolnica Leskovac se pridružuje ovom naporu i pruža mogućnost građanima da obave važne preventivne preglede.

Iz Opšte bolnice Leskovac saopštavaju da će se u okviru ovog događaja sprovoditi ultrazvučni pregledi dojke, mamografija po potrebi, kao i PSA test za rano otkrivanje tumora prostate.

Ultrazvučni pregledi dojke biće obavljeni u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, u Službi za radiološku dijagnostiku, dok će laboratorijske analize PSA testa biti sprovedene u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac.

Važno je napomenuti da za ove preglede nije potrebno zakazivanje, već je dovoljno da građani dođu do navedenih zdravstvenih ustanova u naznačenim terminima.

Preventivni pregledi su namenjeni ženama starijim od 40 godina, za koje je organizovan ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, kao i muškarcima starijim od 49 godina koji će imati priliku da obave PSA test radi ranog otkrivanja tumora prostate.

U slučaju sumnje na bolest, građani će biti upućeni na dodatne dijagnostičke procedure kako bi se pravovremeno reagovalo i lečenje započelo na vreme.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *