Početna / DRUŠTVO / U Narodnom pozorištu održana 23. Republička kulturno – umetnička domijada

U Narodnom pozorištu održana 23. Republička kulturno – umetnička domijada

Repubički susreti domova učenika – „Domijada“ održana je danas u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Na 23. Republičkoj kulturno – umetničkoj domijadi učestvovali su učenici srednjih škola iz svih krajeva Srbije, iz Vojvodine, zapadne Srbije, regiona Beograda, Šumadije Pomoravlja, Braničeva, jugoistočne Srbije kao i Kosova i Metohije. Domaćin ovih Republičkih susreta omladine je Dom učenika srednjih škola iz Leskovca, koji je prošle godine obeležio 70 godina postojanja a za ovaj uspešan dugogodišnji rad dobio je visoko priznanje Oktobarsku nagradu grada Leskovca za 2018. godinu, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti učeničkog i studentskog standarda. Dom učenika je prošle godine dobio i Svetosavsku nagradu koju dodeljuje Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Ivan Ilić direktor Doma učenika istakao ja ovom prilikom, da je jako zadovoljan što je domaćin jednog ovakvog takmičenja, poželevši sreću svim takmičarima.

„Veoma sam srećan i drago mi je što mogu u ime svih zaposlenih u Domu učenika da vam poželim sreću u današnjem takmičenju, jer znam da iza današnjeg finala stoji veliki broj sati i veliki trud koji ste uložili da se na svojim regionalnim domijadama plasirate kako biste došli kod nas na finalno takmičenje. Leskovac je danas svetionik kulture i umetnosti i t rudićemo se da vam kao dobri domaćini omogućimo da svoje znanje veštine i talenat pokažete najbolje što možete. Borba će biti jaka, stoga ja želim sreću svima vama! Ne očajavajte ukoliko ne dobijete danas nagradu, vi ćete sa sobom poneti uspomene koja će trajati celog života – kazao je direktor Ilić.

23. Domijadu otvorila je Aleksandra Stojanović PR gradonačelnika Leskovca, rekavši da se grad Leskovac ponosi svojim prosvetnim ustanovama, učenicima i profesorima.

„Grad Leskovac se ponosi svojim prosvetnim ustanovama, svojim profesorima, svojim đacima koji sa raznih takmičenja dolaze sa nagradama. Zahvaljujući uspehu na tim takmičenjima škole poput Medicinske, Poljoprivredne i Srednje škole u Grdelici, kao i Dom učenika srednjih škola su domaćini republičkih takmičenja. Takmičenje na kome vi danas učestvujete pre svega promoviše druženje među vama, ali promoviše i kulturu i običaje krajeva širom Srbije. Vi ćete danas imati priliku da upoznate Leskovac koji ima bogatu istoriju, želim vam da uživate u našem gradu i u ovom takmičenje – kazala je Aleksandra Stojanović.

Pogledaj takodje

Savet za prosvetu GO SNS Leskovac: Radom protiv praznih priča – borićemo se za svako radno mesto u prosveti

Savet za prosvetu Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac održao je danas konferenciju za medije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *