Početna / DRUŠTVO / U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima
Dionis Restoran Leskovac

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške aktivnosti iz oblasti sporta na teritoriji opštine Medveđa.

Odlukom o budžetuza 2020. godinu opredeljena su sredstva za finansiranje programa/projekta iz oblasti sporta od značaja za opštinu Medveđa.

Na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana opštine Medveđe u 2020. godini, sredstva su dobili sledeći sportski klubovi i organizacije:

  1. Fudbalski klub “Jablanica“ iz Medveđe,
  2. Košarkaški klub “Jablanica“ iz Medveđe,
  3. Sportski savez opštine Medveđa iz Medveđe,
  4. Karate klub “Jablanica“ iz Medveđe,
  5. Aikido udruženje “Jablanica“ iz Medveđe,
  6. Šahovski klub “Gornja Jablanica“ iz Medveđe,
  7. Sportskou druženje “Slobodan stil“ iz Medveđe.

„Opština Medveđa je i ove godine za sport opredelila preko 10 miliona dinara, jer se pokazalo da se svaki dinar uložen u našu omladinu i sport, višestruko isplati. Oni nam vraćaju svojim uspesima koje nižu, i na najbolji način prezentuju našu opštinu. Naša želja kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo i da ih što više uključimo u sve sfere kulturnog i sportskog života. Pokazalo se da je bio pun pogodak i realizacija projekta „Street workout park-a“ što govori i velika poseta dece na terenima, iako još zvanično nije otvoren.Veoma mi je drago kad čujem da je u ovim klubovima preko 90 % deca iz naše opštine i da je stavljen akcenat na mlađe kategorije. Ako njih ne zainteresujemo za sport, bilo kroz školske aktivnosti ili ovako preko sportskih udruženja, izgubićemo zdrave navike kod omladine, i teže ćemo ih skloniti sa ulice i od drugih loših stvari. Rukovodstvo po klubovima uliva poverenje da će se u dobrom smeru razvijati sport u opštini Medveđa, a nama kao lokalnoj samoupravi ostaje da ih u tome podržimo“- izjavio je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, prilikom potpisivanja ugovora sa udruženjima.

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *