U Leskovcu prvi put organizovano polaganje ispita za međunarodno priznate Kembridž sertifikate iz engleskog jezika

U Leskovcu je danas u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju po prvi put organizovano polaganje “Kembridž ispita” za sticanje međunarodno priznatih sertifikata.

Ovi Sertifikati priznati su u preko 25.000 institucija i kompanija širom sveta, a zainteresovani su do sada ove ispite polagali u Nišu, Kruševcu ili Beogradu. Danas su u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu ove ispite za sticanje sertifikata različitih nivoa znanja polagali učenici dve leskovačke škole stranih jezika, “Britanica” i “Smart”.

Organizator polaganja ispita je licencirani Kembridž ispitni centar “Excalibur Exam Centre” iz Novog Sada.

– Ispitni centar “Excalibur” je zvanični akreditovani Kembridž ispitni centar. Mi se bavimo organizacijom međunarodno priznatih ispita širom Srbije. Naša misija je da svim zainteresovanim kandidatima omogućimo polaganje koje je moguće u njihovom gradu. Osnovani smo 2012. godinu i od tada gradimo svoju reputaciju i saradnju sa školama. Ove godine imamo čast da prvi put organizujemo ispite u Leskovcu, pogotovu zato što povezujemo sever i jug. Škola Britanica” je i gospođa Svetla Petrović su pokrenuli ovu priču kako bi se ispiti održali u Leskovcu i kako žaci ne bi morali da putuju u Niš ili neke druge gradove, da polažu ove prestižne Kembridž u sredini u kojoj žive i idu u školu. Kada se kaže Kembridž puno toga se podrazumeva, ali ovaj segment se bavi međunarodnom sertifikacijom znanja engleskog jezika. Šta to znači za đaka? Ukoliko postigne određeni nivou i izađe na ovaj ispit njegova diploma je priznata u preko 25.000 institucija širom sveta. Vrata kompanija, univerziteta, škola su otvorena za đake koji imaju dokaz o svojoj jezičkoj kompetenciji. To je velika stvar svuda u svetu. Danas bez znanja engleskog jezika ne može da se funkcioniše. Ukoliko postoji mogućnost da se deca dodatno usavršavaju, izuzetno je važno da stiču znanja koje će im kasnije pomoći i tokom školovanja ali i pronalaženja boljeg posla i napredovanja u karijeri – rekla je za Dnevnik Juga Julkica Nadlački, menadžer Ispitnog centra Ekskalibur (“Excalibur Exam Center”).

Inicijator organizovanja ovog ispita bila je Škola stranih jezika “Britanica” iz Leskovca, sa profesorkom Svetlanom Petrović na čelu.

– Cilj škole Britanike je da svoje učenike pripremi za dobijanje međunarodno priznatih Kembridž sertifikata. Svake godine, kao i ove, mi svoje polaznike pripremamo, i nadamo se da će uspešno položiti ovaj veoma bitan ispit u njihovom životu, jer ovaj sertifikat je njima pasoš za budućnost. Mi smo ovog puta doveli licencirani Kembridž ispitni centar kako bi naši učenici polagali ovaj važan ispit i kako bi pokazali svojim drugovima da ispit mogu polagati u domaćoj atmosferi, u atmosferi gde im je sve poznato, gde neće putovati ili ustajati u 4 ili 5, premda to našim učenicima nikada nije bilo teško. Mi smo odavde uvek kretali u osvajanje znanja u druge centre, u osvajanje doktorata i nikada to za našu decu nije bio problem. Mi sada na ovaj način želimo da deci olakšamo dobijanje jednog ovakvog međunarodno priznatog sertifikata – kazala je Svetlana Petrović, profesor engleskog jezika i osnivač Škole stranih jezika “Britanica”.

Iz “Excalibur Exam Centre” su poručili da se nadaju da će sledeći susret biti prilikom dodele međunarodno prznatih Kembridž sertifikata učenicima koji su danas polagali sveobuhvatni ispit u Leskovcu.

Check Also

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž u dvodnevnoj poseti Leskovcu

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž boravi u Srbiji i u ponedeljak i utorak 15. i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *