Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu počeo „Online“ Festival amaterske pozorišne režije

U Leskovcu počeo „Online“ Festival amaterske pozorišne režije

Festival amaterske pozorišne režije FAPOR održava se već osmu godinu zaredom u okviru scensko programa Leskovačkog kulturnog centra.

Festival se realizuje uz podršku grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ovogodišnji 8. festival zbog nepovoljne epidemiološke situacije biće realizovan u on line formatu.

Kompletan program Festivala možete pratiti na sajtu OVDE

Za 7 godina koliko Fapor postoji prikazano je preko 40 amaterskih predstava, održane su dramske radionice, izložbe, a sve te sadržaje ispratilo je više od 5.000 gledalaca.

Ove godine u izmenjenom formatu „on line“ Leskovčane su pozdravili Miodrag Dinulović, selektor festivala, glumica Ivana Milša, glumac Ivan Zarić, Miki Damnjanović…

„Poštovani prijatelji, ljubitelji pozorišta, stvaraoci, domaćini ovogodišnjeg festivala, pozdravljam vas i želim vam srećno otvaranje online verzije ovogodišnjeg festivala. Za ovu godinu izabrao sam predstave koje se primarno bave problemima odrastanja, problemima života u našoj zemlji i uopšte globalnim problemima. Želim da ovaj festival bude presedan i da se naredne godine ponovo sretnemo u Leskovcu u dvorani Kulturnog centra jer pozorište čini sinergija između stvaraoca i publike, za koju smo ove godine nažalost uskraćeni. Zelim da se publika vrati u svaki red i da nam pozorišta ponovo budu puna. A do dolaska ovog dana čuvajte sebe i svoje najmilije – poručio je putem video linka Miodrag Dinulović.

Publika je sinoć na on line platformi imala priliku da pogleda predstavu „Čujem vrati se , čujem ostani“ teatra iz Novog Sada. Večeras će od 19 i 20 časova biti prikazane predstave „Šta je to u ljudskom biću, što ga tera prema piću“ i „On i Ona“, dok će se u subotu emitovati predstava „Umorni“. U nedelju će biti prikazana predstava „Ne igraj na Engleze“, dok će u ponedeljak biti proglašenje pobednika i predstava leskovačkih Dr Amatera „Bliži nebu“.

Pogledaj takodje

Hala Partizan ispunjava sve uslove za održavanje rukometnog kupa Final Four

Predstavnici Asocijacije rukometnih klubova Super lige kojoj je Rukometni savez Srbije poverio vođenje Arkus lige, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *