hotel bell

U Leskovcu otvoren 60. Oktobarski likovni salon

Sinoć je u Leskovačkom kulturnom centru otvoren 60. Oktobarski likovni salon.

Ovo je najveća i najznačajnija likovna manifestacija u našem gradu, ali i šire, na kojoj učestvuju umetnici iz Jablaničkog okruga. Posebno je značajna zato što pruža mogućnost da se uz već afirmisane likovne umetnike predstave i mladi talentovani autori.

Jubilarni, 60. Oktobarski likovni salon otvorila je zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

„Za grad Leskovac Oktobarski likovni salon ima veliki značaj jer promoviše naše umetnike i obogaćuje našu kulturnu ponudu. Grad Leskovac je uvek spreman da podrži sve umetnike i da pruži mogućnost leskovačkoj publici da se upozna sa novim tendencijama na našoj likovnoj sceni. Grad Leskovac mnogo ulaže u kulturu, što pokazuju i ovogodišnja izdvajanja od preko 9,3 % od ukupnog budžeta grada. Čestitam i organizatorima, Leskovačkom kulturnom centru, koji svake godine nadmašuje naša očekivanja. Posebno me raduje što je večeras galerija puna, što potvrđuje da Leskovac ima veliki broj umetnika, kao i ljubitelja i poznavalaca likovne umetnosti.“

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić, u svom obraćanju je istakla:

„Oktobarski likovni salon je jedna od najznačajnijih manifestacija Leskovačkog kulturnog centra, sa 60 godina kontinuiranog trajanja, bez ikakvih prekida. Ovaj salon odlikuje spoj iskustva i mladosti. U poslednjim godinama primat preuzimaju audio-vizuelne tehnike, novi vid izražavanja umetnika, ali bez klasike nema ni umetnosti. Zato je važno da ovaj salon postoji, važno je da umetnici rade na platnu, jer prava umetnost je ona koja se stvara bojom, četkicom. Zahvaljujem vam se što učestvujete na Oktobarskom salonu, što je odziv bio veliki i nadam se da će iz godine u godinu ova manifestacija trajati i biti sve značajnija“.

Dobitnicima prve tri nagrade na ovogodišnjem Oktobarskom likovnom salonu – Jovani Đorđević, Slobodanu Radojkoviću i Ivanu Milenkoviću kao prvoplasiranom, za ulje na platnu Smartphone Light 28 – nagrade i plakete uručile su Marija Rajković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, Sanja Conić, diretorka Leskovačkog kulturnog centra i dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika.

Check Also

Ambasada Japana donirala komunalno vozilo opštini Medveđa

Ambasada Japana donirala je opštini Medveđa, kao podršku unapređenju komunalnih delatnosti obezbedila je 76.305 evra …

Оставите одговор