Početna / KULTURA / U Leskovcu nastupila Marija Timotijević
Dionis Restoran Leskovac

U Leskovcu nastupila Marija Timotijević

Studentkinja završne godine na doktorskim studijama klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Marija Timotijević održala je u petak solistički koncert u Svečanoj sali Grada Leskovca. Na programu su bila dela Rahmanjinova i Metnera.

Prvi solistički koncert imala je sa deset godina.  Nastupala je na mnogim takmičenjima na kojima postiže izvanredne uspehe. Kao solista nastupala je širom Srbije i u inostranstvu; Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Austrija, Italija, Španija, Francuska, a već drugi put nastupa u Leskovcu.

Pod pokroviteljstvom ambasade Mađarske u projektu Liszt Ferenc učestvuje u promociji dela F. Lista. Prvi nastup sa orkestrom imala je u trinaestoj godini pod dirigentskom palicom Angela Šureva. Na svom zapaženom nastup sa orkestrom (2012) izvodi Rapsodiju na temu Pganini S. Rahmanjinova pod dirigentskom palicom Lê Phi Phi (Vijetnam). Na njenom repertoaru su značajna dela klavirske literature F.Šopen (Skerca), F. Lista (Mađarske rapsodije, Španska rapsodija, Mefisto valcer), S. Rachmanjinova (Klavirske Sonate).  Ove godine obeležila je dvadesetogodišnjicu aktivnog koncertiranja. Održala je niz humanitarnih koncerata i kamernih resitala.

 

Pogledaj takodje

Četvrto veče protesta u Leskovcu

Večeras su se u Leskovcu po četvrti put okupili Leskovčani koji izlaze, kako kažu, da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *