U leskovačkoj Biblioteci obeležen Međunarodni dan knjige za decu

Danas je u Narodnoj biblioteci Radoje Domanović, obeležen Međunarodni dan knjige za decu.

Mališani su imali priliku da se udruže sa autorkom Elizabetom Georgijev i da uživaju u njenim pričama iz sveta književnosti. Istovremeno, posetioci su imali priliku da posmatraju izložbu “Moja omiljena tetka” Marije Lazarević, koja je bila posvećena knjigama za decu i mlade.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratila dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, koja je istakla značaj ove prilike i posebno se osvrnula na značaj rekonstrukcije dečjeg odeljenja biblioteke koja je urađena pre nekoliko godina. Takođe, izrazila je posebnu pohvalu Mariji Lazarević za njenu angažovanost i misiju koju godinama sprovodi kroz knjige za decu.

Direktorka Narodne biblioteke Radoje Domanović, Vesna Ilić, istakla je značaj Međunarodnog dana knjige za decu i najavila buduće aktivnosti u ovoj ustanovi. Otvaranje izložbe “Moja omiljena tetka” autora Marije Lazarević predstavlja samo jedan od događaja kojima će se biblioteka baviti u narednom periodu.

Marija Lazarević je izrazila zadovoljstvo što je njena knjiga “Moja omiljena tetka” predstavljena kroz izložbu na današnji praznik, istaknuvši značaj podizanja svesti o potrebama i prihvatanju osoba sa invaliditetom u dečijoj literaturi.

Foto: Grad Leskovac

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *