U Kulturnom centru otvorena Likovna kolonija Vlasina

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji Vlasina koje su nastale u poslednja tri saziva, odnosno na kolonijama 2019, 2020. i 2021. godine, otvorena je danas u Leskovačkom kulturnom centru.

Izložbu je otvorila Minja Todorović, selektor kolonije, multimedijalna umetnica iz Beograda.

U ime domaćina prisutne je pozdravila direktorka ove institucije kulture Sanja Conić, i ovom prilikom uručila plaketu Minji Todorović, povodom 40 godina od postojanja i rada LKC-a.

“Zahvaljujući saradnji koju smo uspostavili sa Vama, Minja, Likovna kolonija Vlasina je zaista dobila na značaju. Poznata imena su bili članovi svih 49 godina, i mislim da je Vaš doprinos ogroman. Ministarstvo nam je pružilo podršku i sigurna sam da će saradnja biti odlična kao i do sada.“

U ime lokalne samouprave skupu se obratila i Andrijana Vasić, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

“Ova kolonija ima tradiciju dugu skoro pola veka. Baš zato što smo svesni njenog značaja, i zajedno sa resornim ministarstvom finansijski podržavamo i održavanje ovogodišnje likovne kolonije i sa tom praksom ćemo, naravno, nastaviti i ubuduće. Mi nastojimo da leskovačkoj publici pružimo kvalitetne kulturne sadržaje, i da istovremeno stvorimo mogućnost da mladi, ali i već afirmisani umetnici stvaraju u našem okruženju i doprinesu jačanju kulturnih veza među gradovima i državama. Sigurna sam da su istaknuti stvaraoci uspeli da dočaraju lepote Vlasinskog jezera na sebi svojstven način, kao i da će Leskovčani uživati u divnim umetničkim delima u narednim danima – kazala je Vasićeva.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *