hotel bell

U Krajincu uklanjaju ogromnu divlju deponiju pored Koridora i uređuju atarski put ka Manojlovcu

Ako nas nije stid od nas samih, razmišljamo li koliko ružnu sliku o sebi prezentujemo hiljadama turista koji, na putu do Grčke, prolaze pored divljih deponija formiranih na periferiji Donjeg Krajinca, duž auto-puta. Savet mesne zajednice obećava da će nakon današnjeg čišćenja biti drugačije

Biljni ostaci, plastična ambalaža, na hiljade plastičnih džakova, građevinski šut…. I tako, desetinama metara, tik uz Koridor 10. Ovakvu sliku danas zatičemo u ataru Donjeg Krajinca, tačnije duž atarskog puta ka Manojlovcu.

– Akciju čišćenja inicirao je Savet mesne zajednice, jer deponija zagađuje životnu sredinu i ruži izgled okoline. Znamo da smeće odlažu naši meštani, ali ćemo se potruditi da se to više ne dešava. Osim upućenog apela, odredićemo lokaciju za odlaganje smeća i postaviti table o zabrani odlaganja na drugim lokacijama. Siguran sam da će to imati efekat, jer će na čelu sela biti pravi čovek, kaže samouvereno Ivica Kostić, predstavljajući se kao “budući“ predsednik Saveta.

Od novinara dobija obećanje da će, za nekoliko meseci, doći da provere kakvo je stanje na terenu.

Kostić, u nastavku obraćanja, podseća šta je u Donjem Krajincu, urađeno u proteklom periodu:

– Asfaltirana je ulica prema školi i izgrađena kanalizacija za atmosfersku vodu, čime je rešen višegodišnji problem. Stara škola u centru sela je srušena, jer je bila oronula i predstavljala opasnost po bezbednost meštana. Poljski putevi su nasipani šljunkom i sada su u dobrom stanju. Za nas je vrlo važna izgradnja novog objekta mesne zajednice, koja teče planiranom dinamikom. Vrednost radova je 12,3 miliona dinara. Imaćemo salu za sastanke, dve kancelarije i sanitarni čvor.

Govoreći o planovima, Kostić najavljuje renoviranje i energetsku sanaciju školske zgrade, postavljanje ograde i novog mobilijara, kao i rešavanje problema sa kanalizacijom.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Iz gradske kase 1,3 miliona dinara za oblast socijalne zaštite

Lokalna samouprava grada Leskovca redovno izmiruje sve svoje obaveze, bez dana kašnjenja, u cilju stabilnog …

Оставите одговор