Početna / DRUŠTVO / U KC Niš i Covid bolnicama na jugu Srbije hospitalizovano 446 osoba

U KC Niš i Covid bolnicama na jugu Srbije hospitalizovano 446 osoba

Prema zvaničnim podacima Kliničkog centra u Nišu, nastavljen je tred smanjenja broja pacijenata koji se nalaze na lečenju u Covid bolnicama na jugu Srbije.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 242 pacijenata. Kod 95 pacijenata, od kojih i 3 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 9 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 76 pacijenata. Kod 30 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 83 pacijenata. Kod 31 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 45 pacijenata. Kod 32 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19

Pogledaj takodje

U Vranju još 6 kovid pozitivnih pacijenata

Prema podacima od jutros, do 07.00 sati, u kovid bolnici u Vranju ukupan broj pacijenata …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *