hotel bell

U kabini vozača kamiona pronađeno 200 fontana vatrometa

Carinici su, u saradnji sa policijom, 27. septembra 2023.godine na graničnom prelazu Gradina u kabini jednog kamiona otkrili oko 200 neprijavljenih fontana vatrometa.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven tokom redovne kontrole na ulazu u Republiku Srbiju, u kamionu domaćih registarskih oznaka, koji je iz Bugarske ka Srbiji prevozio plastične posude za jednokratnu upotrebu. 

Iako je na pitanje, da li pored robe koju prevozi ima još nešto da prijavi vozač odgovorio odrično, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled. Tada je u kabini kamiona pronađeno 16 kartonskih kutija fontana vatrometa, sakrivenih u fabričkim šupljinama, na krevetu i iza sedišta vozača. 

Protiv 43-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, do čijeg okončanja će krijumčarena pirotehnika biti zadržana. 

Iz Uprave carina podsećaju da je prenos pirotehničkih sredstava preko granice regulisan Zakonom o prometu eksplozivnih materija i da se njihovim uvozom, distribucijom i prometom mogu baviti isključivo ovlašćeni distributeri.

Check Also

Uhapšen mladić koji je autom udario desetogodišnjeg dečaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A. J. (1992), iz okoline Doljevca, zbog …

Оставите одговор