hotel bell

U indeksu ništa osim 10-tki: Jelena i Uroš studiraju medicinu, ali se ne odriču hobija, žurki, putovanja i svega što mladima prija

Najvažnija je dobra organizacija. Onda ima vremena i za učenje i za sve ostalo, kažu za Dnevnik Juga, Jelena Videnović i Uroš Đorđević, studenti 5., odnosno 4. godine Medicinskog fakulteta, čiji je prosek čista DESETKA

Kada se napravi i poštuje plan aktivnosti, ništa nije neostvarivo:

– Da budem iskrena, strogo poštujem satnicu rasporeda, koji sam sama napravila. Gotovo svaki trenutak mi je ispunjen. Vrlo sam disciplinovana i imam vremena za sve. Volja je najvažnija. Znam da ”desetkaše” obično ljudi zamišljaju i doživljavaju kao štrebere, koji ne znaju ni za šta drugo, osim za knjigu. To apsolutno nije tačno i osim što marljivo učim, ne odričem se ničega što priliči mojim godinama. Družim se, izlazim, a najviše volim da putujem, priča Jelena.

Uroš se u potpunosti slaže sa starijom koleginicom, ali dodaje da se najviše ljuti na sebe zbog ”praznog hoda”, koji mu se ranije često događao:

– Imao sam grižu savesti zbog toga, pa sam se bolje organizovao. Svakog dana učim pomalo i tek kad to završim, okrećem se drugim stvarima. Sve je u balansu i volji da, pažljivim planiranjem, uskladiš obaveze i interesovanja u slobodno vreme. Ja sam pasionirani ljubitelj filmova i serija, volim da putujem, puno čitam.

Ovo dvoje uspešnih mladih Leskovčana prevalilo je više od polovine studija, pa je razumljivo da razmišljaju o budućnosti. I dok Jelena ističe da će od situacije u trenutku kad diplomira zavisiti njena odluka o ostanku u Srbiji ili odlaska u Evropu, Uroš kaže da ne voli takvu vrstu planiranja i da ostavlja vremenu da mu pokaže put.

Ako im se ostvare želje, Jelena bi volela da specijalizira pedijatriju, neurologiju ili ginekologiju, a Uroš sebe vidi kao internistu.

Svaka čast, desetkaši!

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор