Početna / DRUŠTVO / U Covid bolnicama na jugu 625 osoba, preminula 3 pacijenta – Na lečenju 353 osobe koje čekaju rezultate testova

U Covid bolnicama na jugu 625 osoba, preminula 3 pacijenta – Na lečenju 353 osobe koje čekaju rezultate testova

U Covid centrima na jugu Srbije ukupno je hospitalzovano 625 osoba.

Prisustvo Korona virusa potvrđeno kod 272 pacijenta. To znači da se čekaju rezultati testiranja za čak 353 pacijenta koji se već nalaze na bolničkom lečenju. Broj onih koji nisu hospitalizovani, a čiji se rezultati čekaju na nivou čitavog juga Srbije nije poznat.

Ono što se zna je da se samo u Leskovcu čekaju rezultati testova za čak 412 ljudi. Ako se od tog broja oduzme broj hospitalizovanih u Covid bolnici Leskovac a koji čekaju rezultat (82 !) dolazimo do podatka da se van bolnice nalazi 330 pacijenata koji imaju neke simptome (da nije tako ne bi bili testirani), ali da ni oni sami ne znaju da li imaju ili nemaju Koronu.

Evo i dnevnog izveštaja uprave Kliničkog centra Niš:

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 336 pacijenata. Kod 146 pacijenata, od kojih i 1 dete koje je u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 118 pacijenata. Kod 36 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19. Nažalost, 1 pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 117 pacijenata. Kod 65 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 54 pacijenata. Kod 28 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.“

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *