hotel bell

U četvrtak Sajam zapošljavanja u Leskovcu: 30 poslodavaca traži 500 radnika različitih profila: medicinske sestre i negovatelje, inženjere, ekonomiste, šivače, stolare, električare, konobare, kuvare, magacionere, vozače …

Exif_JPEG_420

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizuje 38. Sajam zapošljavanja, u četvrtak, 19. oktobra 2023. godine, od 11-14 sati, u sportskoj hali „Dom partizana“ u Leskovcu, ul. Pana Đukića bb.

Na drugom ovogodišnjem Sajamu zapošljavanja učešće je potvrdilo 30 poslodavaca iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i  industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije,  usluga osiguranja i trgovine.

Oni su prijavili potrebe za zapošljavanjem više od 500 radnika različitih profila zanimanja i stepena kvalifikacija, među kojima i dipl. ekonomista, menaDžera, pravnika,  inženjera tehničkih struka, inženjera zaštite na radu i zaštite bilja, medicinskih sestara, negovatelja, šivača, stolara, tapetara, recepcionera, montera nameštaja, mašinskih mehaničara, bravara, livaca, električara, konobara, kuvara, operatera, magacionera, pakera, vozača, viljuškarista, prodavaca, kasira, agenata prodaje osiguranja i proizvodnih radnika.

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim javnim pozivima i konkursima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

Poslodavci će imati priliku da se predstave nezaposlenim licima i da ih bliže upoznaju sa uslovima rada u svojim preduzećima.

Na kraju septembra 2023. godine na području Jablaničkog okruga registrovano je 20.539 nezaposlenih lica, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 21.767. U ukupnoj nezaposlenosti, žene učestvuju sa 51%, a najveći broj prijavljenih je sa srednjom stručnom spremom – 55%. Udeo mladih nezaposlenih do 30 godina života je 19%.

Check Also

Cvetanović u poseti gazdinstvu Đorđević: Ako svi poljoprivrednici prestanu da rade, nećemo imati šta da jedemo – poručio mladi poljoprivrednik

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Stevana Đorđevića iz …

Оставите одговор