Početna / Opštine / Bojnik / U Bojniku počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale
Dionis Restoran Leskovac

U Bojniku počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale

U Bojniku su počeli radovi na uređenju platoa ispred Sportske hale. Ovim projektom predviđeno je uređenje prostora od mosta do ulaza u Sportsku halu i od ulice do reke.

Ispred same hale biće napravljen parking koji može da primi oko 50 vozila i 2 autobusa. Predviđena je i pokretna bina sa osvetljenjem i ozvučenjem, koja će biti postavljena oko sredine platoa. Plato će biti popločan granitnim pločama, a biće uređen i deo keja. Tu se uređuje jedan lep, urbani prostor, namenjen okupljanju većeg broja ljudi zbog druženja,šetnje, sportskog događaja ili neke manifestacije poput Bojničkog leta, Pasuljijade, Riblje čorbe ili muzičkih događaja poput planiranih Fejatovih večeri trube.
Ovo je drugi po redu projekat u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom. Vrednost ovog projekta je 262 000 evra, a izvođač radova je firma 5D iz Vranja.

Kako kaže Nebojša Nenadović, Predsednik opštine Bojnik, na prvom tenderu se niko nije javio pa je tender ponovljen, zbog toga i situacije sa korona virusom kasni se oko mesec dana ali je izvođač radova obećao da će raditi pojačanim intenzitetom, bez obzira što je rok za završetak radova godinu dana.

U planu je i uređenje terena, dalje uz reku, između autobuske stanice i Sportskog kompleksa „Pusta Reka“ sa druge strane reke, gde se sada završava rekonstrukcija Mini pič terena.

„U toku je izrada projektne dokumentacije. Tu je u planu pored uređenja keja i izgradnja mosta. Sportska hala, sa uređenim platoom i kejom, sa jedne strane i Sportski kompleks sa fudbalskim stadionom, mini pič terenom, terenom za košarku i teretanom na otvorenom, sa druge strane reke činiće jednu celinu. Pored toga povezaće se preko tog mosta i autobuska stanica sa pijacom. Na delu između reke i ulice, odmah kraj pijace, biće napravljen i mali parking ali sve to za sada je u fazi izrade dokumentacije – ističe predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović.

Pogledaj takodje

U četvrtak bez struje 7 sela i 25 ulica u gradu

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da neće biti električne energije u četvrtak, 02.07.2020. godine u vremenu od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *