Početna / SPORT / Turnir u mini basketu 3X3 u naselju „Solidarnost“ 2. i 3. jula

Turnir u mini basketu 3X3 u naselju „Solidarnost“ 2. i 3. jula

U leskovačkom naselju Solidarnost u subotu i nedelju 2. i 3. jula biće organizovan turnir u mini basketu „3X3“.

Turnir organizuju Kancelarija za mlade Grada Leskovca i Košarkaški savez Srbije.

– Turnir će se održati u naselju „Solidarnost“ 2. i 3. jula 2016, a prijava za ekipe je besplatna i moguća je do 30. juna. Ekipu čine četiri člana. Postoji i nagradni fond, koji iznosi 30.000 za prvo, 20.000 za drugo i 10.000 dinara za treće mesto. Takođe, najbolji će osvojiti i robne nagrade. Sve informacije mogu se dobiti, kao i prijavljivanje ekipa, u prostorijama Kancelarije za mlade Leskovca u zgradi „Osmospratnice“ – rekao je na konferenciji za medije Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Leskovca.

Turnir se organizuje u sistemu Košarkaškog saveza Srbije, a planirano je da pobednik turnira u Leskovcu učestvuje i na završnom turniru na nivou Srbije.

– Ovaj sport, koji smo ranije znali kao „streettball“, odnosno ulični basket. Sada nosi naziv 3×3 i veoma brzo će postati olimpijski sport. On je pod okriljem FIBA i veoma brzo se razvija. Pobednik ovog turnira, gde pravo nastupa imaju samo seniori, osvaja i bodove preko FIBA planeta, jer se ulazi u jedan sistem koji vodi KSS. Takođe, pobednik ide na turnir u Beogradu koji će se održati krajem jula ili početkom avgusta, termin još nije utvrđen, a pobednik tog turnira ide na takmičenje u Lozanu, na međunarodni turnir – kaže Veselin Marjanović, sekretar Košarkaškog saveza Južne Srbije.

Pogledaj takodje

PLEY-OF SVE BLIŽI: Šesta pobeda za rukometaše „Dubočice“

U okviru 8. kola Arkus lige rukometaši Dubočice 54, na jučerašnjem gostovanju u Subotici , …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *