Home / DRUŠTVO / Tradicija se nastavlja:“Meteor“ ponovo okupio talentovane mlade rukometaše
hotel bell

Tradicija se nastavlja:“Meteor“ ponovo okupio talentovane mlade rukometaše

Posle godinu dana pauze zbog korone, tradicionalni turnir rukometnih nada “Meteor“, počeo je danas u Osnovnoj školi “Josif Kostić“. Učestvuje pet ekipa, sa ukupno devet selekcija

Da nije korone, danas bi se na rukometnom terenu našli i mladi igrači iz Vojvodine, iz Makedonije, Grčke, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kako je to bilo na prethodnim “Meteorovim turnirima“. Potreba za druženjem i nadigravanjem, opredelila je Dragana Monju Mitrovića da, i u suženoj formi, u Leskovcu okupi talentovane dečake i devojčice, rukometne nade iz pet klubova.

– Klubovi poput “Meteora“ su rasadnici budućih igrača, a koliko je važno da imate tako kvalitetno izvorište, najbolje se odslikava na primeru RK “Dubočica“. Zbog toga nesebično pomažemo i podržavamo ovakve turnire i to ćemo raditi i ubuduće. Ova deca su budućnost srpskog rukometa i naše veliko bogatstvo. Mnoga, danas velika rukometna imena, ponikla su u “Meteoru“, a prve golove postizala baš na ovom takmičenju, istakao je predsednik RK “Dubočica“, Srbislav Nešić.

Jedno od njih je Andrija Atanacković, godinama u vrhu liste najboljih strelaca Arkus lige. Kao gradski većnik, koristi svoj uticaj da se za sport’ i sportiste, svake godine izdvaja sve više novca:

– Ja sam deo prve generacije “Meteora“, osnovanog pre 22 godine. Sa srećom gledam u lica ovolikog broja dece, jer je to dobro za srpski rukomet. Profesor Monja Mitrović je, pod znacima navoda, jedan od glavnih krivaca što je rukomet u Leskovcu , posle brojnih uspona i padova, preživeo. Draga deco, tokom svoje karijere, i vi ćete se susretati sa brojnim poteškoćama, preprekama i povredama. Neki treneri će vam biti naklonjeni, neki neće, ali se, na kraju sve isplati. Ako budete uporni i vredni, uspećete. Ne zaboravite, talenat u uspehu učestvuje sa samo pet procenata, ostalo je rad. Kad izađete na teren pred nekoliko hiljada gledalaca, shvatićete da je vredelo svako ulaganje.

U sportu uvek pobeđuju najbolji, pa će tako biti i na ovom turniru, ali će vas ostale, porazi dodatno ojačati, da postanete bolji igrači i bolji ljudi, zaključio je Atanacković i dao znak za početak takmičenja.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.