Početna / DRUŠTVO / Tehnička škola iz Vlasotinca učestvovala na promociji dualnog obrazovanja u Novom Sadu
Reklama

Tehnička škola iz Vlasotinca učestvovala na promociji dualnog obrazovanja u Novom Sadu

Učenici, profesori i direktor Tehničke škole u Vlasotincu Milivoje Đorđević su u subotu, 13. aprila učestvovali na Promociji dualnog obrazovanja u Novom Sadu.

Na ovom skupu učestvovalo je preko hiljadu učenika iz osamnaest najuspešnijih škola u Srbiji u kojima se primenjuje model dualnog obrazovanja. Promociji je prisustvovao i Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince, koji je na ovaj način podržao vlasotinačke srednjoškolce, kao i predstavnici kompanija koje su uključene u proces dualnog obrazovanja.

Tokom promocije dualnih obrazovnih profila koja je održana pod sloganom „Dualno obrazovanje – Da znam šta radim“, Tehničku školu u Vlasotincu predstavio je Marko Mihajlović, učenik trećeg razreda na smeru industrijski mehaničar.

Tokom prezentacije „Uspešna priča“. Marko Mihajlović je predstavio razvoj dualnog obrazovanja u Vlasotincu, koje se primenjuje od 2016. godine.

Na skupu je govorila prof. dr Gabrijela Grujić, predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pomoćnica ministra u sektoru za dualno obrazovanje i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje koja je nedavno posetila Tehničku školu u Vlasotincu.

Ovom prilikom Gabrijela Grujić je istakla da je sistemom dualnog obrazovanja trenutno obuhvaćeno 4.500 učenika koji praksu obavljaju u 600 kompanija i da je to jedini način da mladi steknu znanja i veštine koji će im omogućiti da se zaposle odmah nakon stečenog željenog nivoa obrazovanja.

Bila je ovo prilika da se čuju iskustva učenika, profesora i privrednika. Razmena ovih iskustava, primedbe i sugestije, koristiće se u cilju unapređenja dualnog obrazovanja, koje je jedan od načina da mladi posle završetka školovanja ostanu u zemlji.

Promocija dualnog obrazovanja održana na Novosadskom sajmu je deo promocije plana upisa za narednu školsku godinu. Skup je organizovao Sektor za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa resornom Gradskom upravom Novog Sada.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

Deo naselja „Obrada Lučića“ u utorak 4. avgusta bez struje

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da  zbog zamene havarisanih elementa opreme za uličnu rasvetu u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *