Početna / DRUŠTVO / Talentovani učenici iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na takmičenju u Vranju

Talentovani učenici iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na takmičenju u Vranju

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju održava se 20. regionalno takmičenje talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Osim što se takmiče po naučnim disciplinama, priredili su i smotru istraživačkih radova. U ime gradskog rukovodstva učesnike takmičenja pozdravila je Zorica Jović, gradska većnica.

,,Regionalni centar za talente u Vranju svojim trajanjem potvrđuje i kvalitet. Već dve decenije razvija istraživački duh kod osnovaca i srednjoškolaca, a kruna rada upravo je regionalno takmičenje, koje je ove godine jubilarno, dvadeseto po redu. Finansiranjem rada Regionalnog centra za talente grad Vranje još jednom je potvrdio da je ulaganje u znanje i obrazovanje najbolja investicija“, rekla je na otvaranju verćnica Zorica Jović.

Dobrodošlicu je takmičarima poželela i Jasmina Veljković, v.d. direktora Regionalnog centra za talente. Ona je naglasila da je ove godine iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga pristiglo stotinak radova učenika osnovnih i srednjih škola i to u 12 naučnih disciplina.

Docent dr Aleksandar Stojanović, prodekan za nauku Pedagoškog fakulteta, izrazio je nadu da će neki od učesnika takmičenja postati studenti ove visokoobrazovne ustanove. Predstavio je studijske programe i potencijale fakulteta.

Organizator ovog dešavanja je Regionalni centar za talente u Vranju pod pokroviteljstvom Grada.

Pogledaj takodje

Sutra i prekosutra isplata redovne i privremene novčane naknade za mesec jul

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Leskovac saopštila je da će u četvrtak 22. avgusta i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *