Home / DOGAĐAJI / Svetski poznati virtouz na violini Nemanja Radulović 21. juna gost LEDAMUSA
hotel bell

Svetski poznati virtouz na violini Nemanja Radulović 21. juna gost LEDAMUSA

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je održana konferencija povodom početka festivala LEDAMUS- LESKOVAČKI DANI MUZIKE.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je da ovaj festival iz godine u godinu raste, i da se trudi da ugosti velika imena iz sveta klasične muzike.

„Izuzetna mi je čast što mogu da najavim 11 muzičke svečanosti pod nazivon LEDAMUS, u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“. Zalaganjem muzičke škole naši sugrađani imaju mogućnost da isprate i obogate svoj kulturni život. Prethodnih godina na ovom festivalu učestvovali su veliki i svetski umetnici, a ta se praksa nastavlja i ove godine. Pripala mi je čast da najavim koncert svetski poznatog i priznatog Nemanje Radulovića, koji će svoje umeće na violini leskovčanima pokazati 21. juna na kocertu u novoj hali „Prtizan“. Činjenica da nam je Ledamus jako važan potvrđuje i finansijski deo koji grad Leskovac ulaže, a to je negde oko 1,5 miliona dinara, a za koncert Nemanje Radulovića i orkestra „Duble Sens“ grad će izdvojiti još 2 miliona dinara, kojih se Nemanja odrekao kako bi od tih para organizovao dolazak u Leskovac sa svojim orkestrom – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktorka muzičke škole Biljana Miljković izrazila je veliko zadovoljstvo što će ove godine imati priliku da na našem festivalu ugosti svetski poznatog violinistu Nemanju Radulovića.

„Za nas koji živimo u Leskovcu i volimo umetničku muziku ovo je poseban događaj, jer imamo priliku da čujemo izuzetne umetnike iz zemlje i sveta. Ove godine na programu festivala je 8 koncerata. Na prvom svečanom koncertu povodom otvaranje festivala nastupiće Vladimir Milošević nas priznati pijanista i Dimitrije Prokofiev ruski viliončelista koji živi i radi u Crnoj Gori . Na LEDAMUSU ćemo još čuti i čuvenu Vesnu Ginovsku Ilkovu makedonsku opersku divu koje će nastupiti uz klavirsku pratnju Kristine Svetieve, Veljka Klenkovskog sa klavirskog pratnjom Aleksandra Sinčuka, a čućemo i internacionalni klavirski Trio Mari – Klodin Papadopulos (violina) Aleksandar Vaj (viliončelo) i Jovana Nikolić (klavir). Tradicionalno na festivalu nastupiće i Gradski hor „Zvezdice“ zatim grupa „Amorozo“ i vokalna grupa“Libero“. Ipak ono po čemu ćemo pamtiti ovogodišnji LEDAMUS jeste koncert Nemanje Radulovića velike svetske zvezde i orkestra Double Sens koji je zakazan za 21. jun 2019. godine u novoj hali Partizan.

Svi koncerti u okviru festivala biće besplatni s tim što će se za koncert Nemanje Radulovića deliti karte, koje će moći da se uzmu u Muzičkoj školi u Leskovcu od 17. juna 2019.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.