Home / DRUŠTVO / Svetski dan turizma obeležen i u Leskovcu
hotel bell

Svetski dan turizma obeležen i u Leskovcu

Turistička organizacija grada Leskovca podržala je inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i uključila se u ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana turizma time što je organizovala  obilazak turističkih lokaliteta (Muzej tekstilne industrije u Strojkovcu, crkvu Svetog Jovana u Vučju, kanjon reke Vučjanke i Skobaljić grad).

U obilasku ovih lokaliteta pridružili su se i istoričar Narodnog muzeja Vladimir Petković i učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole sa smera turističko-hotelijerski tehničar sa profesorkama Dankom Ilić i Biljanom Ćirković sa ciljem da se što bolje upoznaju sa aktivnostima i delatnostima Turističke organizacije.

Ispred etno kompleksa Šop – Đokić postavljen je promo pult sa propagandnim materijalima koji su tokom dana podeljeni prolaznicima, a nije izostalo ni upoznavanje sa turističkom ponudom grada.

Svetska Turistička organizacija svake godine 27. septembra obeležava Svetski dan turizma brojnim događajima i aktivnostima sa ciljem da se podstakne svest o važnosti turizma i njegovom ekonomskom, kulturnom i društvenom značaju.

Odluka o uspostavljanju Svetskog dana turizma doneta je na trećojj sednici Generalne skupštine Svetske turističke organizacije održanoj u Toremolinasu u Šaniji, septembra 1979. godine.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *